2022 december12345678910111213141516171819202122232425262728293031

SuperEnduro GP of Hungary

2019/ február/ 09, 18:00

Leírás

Mi is az a Superenduro?

A SuperEnduro a supercross és az enduro ötvözete. Az egyik ha nem a leglátványosabb műfaja a motoros teremsportoknak. Jellemzően nagy arénákban és rendezvény csarnokokban épített pályán zajlik a viadal, ahol a cross és enduro versenyek akadályai egyaránt megtalálhatóak. 
A GP versenyeken világ legjobb pilótái mérik össze tudásukat és küzdenek egymással és a stopperrel egyaránt. Természetesen mindez egy hatalmas show keretein belül tálalva a nagyérdeműnek.

Promoter

A verseny hivatalos promótere az 1994-ben alapított francia ABC communication Alain Blanchard vezénylésével. 
A nemzetközi motorsport szövetséggel (FIM) együtt működve évi 8 klasszikus és 5 teremenduro futamot rendeznek. A franciák 14 éve főszervezői az Enduro és a SuperEnduro világbajnokságnak. Több mint 120 futammal a hátuk mögött az enduro bejárta az egész világot. 
23 év szünet után 2017-ben hazánk egy sikeres EnduroGP futam rendezését követően újra bekerült a nemzetközi enduro vérkeringésbe. Hatalmas megtiszteltetés hogy 2019-ben lehetőséget kapunk, hogy újra bizonyítsunk ebben a számunkra ez idáig ismeretlen szakágban is. 

Versenyzők

A világbajnokság résztvevői közt üdvözölhet a magyar közönség több neves világsztárt, akik már letették névjegyüket a sport történelmeben. 
A rajtnál ott lesz az aktuális világbajnok Colton Haaker (USA), a legnagyobb ellenfelei idén is várhatóan Billy Bolt(GB), Johny Walker (GB), Alfredo Gomez (ES), Mario Roman (ES), Cody Webb(USA)  lehetnek. 
A sportág legnagyobb alakja Taddy Blazusiak (PL) 2017-ben visszavonult, de ezt követően mégis inkább a folytatás mellett döntött. A sportág legelső világbajnoka a Mann szigeteki David Knight még szintén sisakot húz egy-két futam erejéig. Nem szabad megfeledkezni a juniorokról és az Európa Kupa indulóiról sem, akik szintén összemérik tudásukat a viadalon. A fiataloknál a legnagyobb sztár a jövőben már Prestige kategóriában induló német Kevin Gallas, de szép számmal akadnak trónkövetelők minden szezonban.  

Magyarok

A sportág magyar úttörője nem más mint Németh Kornél #108, aki évek óta aktív tagja a profik mezőnyének. Első évében elnyerte az “Év újonca” címet, amire alaposan rá is szolgált. Évről évre sikerül neki egy-két versenyen valami emlékezeteset alkotni, ami ösztönzi a fiatal honfitársait. 
A Junior kategóriában indul a honi endurozás egyik legtehetségesebb alakja, Zsigovits Norbet  #13, aki fiatal kora ellenére rendszeresen ott van a döntőben és a siker érezhetően már a küszöbön van. 
A harmadik név, akinek rendszeresen szurkolhat a magyar közönség az nem más, mint Holló Bence #53. Ő képviseli hazánkat a nemzeti kategóriában, ahol Európa legjobbjai mérik össze tudásukat. Bence itt küzd a dobogós helyezésekért. Reméljük a hazai közönség kihajtja majd belőlük a maximumot! 

Jegyárak:

Bronz kategória: 6990 Ft

Silver kategória: 9990 Ft

Gold kategória: a legjobb helyek, extra szolgáltatással. A belépéskor a Gold jegy mellé jár egy ajándékcsomag a rendezvény hivatalos merchandise termékeivel ellátva, valamint extra belépés a Paddock területére a szünetekben 15990 Ft

Training jegy: a zárt kapus események egy 2990 Ft-os jeggyel látogathatóvá válnak, 11-15 óra között limitált darabszámban.

A nyitott kapus programok 16 órától kezdődnek.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK