2024 március12345678910111213141516171819202122232425262728293031

Queen Symphonic

2022/ december/ 12, 20:00

Leírás

A kapunyitás várható időpontja: 18:30 

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy az időpont tájékoztató jellegű, a szervező fenntartja a változtatás jogát!

Újra Magyarországon a QUEEN SYMPHONIC! A hazai közönség 3 év után újra élőben élvezheti a Queen legnépszerűbb slágereit a londoni West End-en évek óta nagy sikerrel futó előadás énekes sztárjainak előadásában, rock- és szimfonikus zenekari kísérettel egy látványos show műsor keretében, amely a világ színpadain már több, mint 20 éve fut töretlen sikerrel. 

Budapesten ad koncertet a Queen Symphonic. A rendkívül látványos produkció 22 éve indult hódító útjára és Queen rajongók százezreit varázsolta már el. 2022. december 12-én a Papp László Budapest Sportarénában végre a magyar közönség is újra átélheti az életre szóló élményt.

A koncerten sorra elhangzanak a hihetetlenül gazdag Queen életmű világslágerei, a We Will Rock You, a Bohemian Rhapsody, a Radio Ga Ga, a We Are The Champions, az A Kind of Magic, a Who Wants To Live Forever, a Killer Queen, a Don’t Stop Me Now vagy éppen a Somebody to Love.

A dalokat a londoni West End-en évek óta állandó teltház előtt játszott előadás 4 kiváló énekese, Jenna Lee James, Emma Hatton, Jon Boydon és Peter Eldridge adja elő, akik mögött egy rock banda és a közel 60 tagú Danubia Zenekar kiváló művészei fognak muzsikálni.

A Queen napjainkban reneszánszát éli, a banda zenei hagyatékát sokan, sokféleképpen dolgozták fel különböző produkciókkal. A Queen Symphonic sok tekintetben kiemelkedik a sorból, erről pedig a hazai közönség újra meggyőződhet decemberben a Sportarénában!

 

KÖZREMŰKÖDŐK

Danubia Zenekar megalakulása óta fiatalos lendületével, újító kezdeményezéseivel, rendhagyó ifjúsági programjaival tűnik ki Magyarország klasszikus zenei életében. Tevékenységük meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a modern művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét. Elsődleges küldetésüknek tartják, hogy minél több emberhez juttassák el a zenélés örömét. Céljuk összehozni az embereket, akik térben, világnézetben, korban távol állnak egymástól, összekötni őket egy közös szenvedély erejével: a zene iránti rajongással. Hámori Máté művészei vezető így foglalta össze a zenekar mottóját: „A beszéd elválaszt, a zene összeköt. Hidakat épít, akár a legmeredekebb szakadékokon is átívelve.”

 
 

Az együttes évente közel 100 koncertet ad, gyermek- és felnőtt bérletsorozataik a Zeneakadémián illetve a Budapest Music Centerben nagyon látogatottak, de többször léptek már fel a Művészetek Palotájában, az Erkel Színházban vagy akár a Budapest Sportarénában is, telt házak előtt. Az utóbbi években hazánk egyik legsikeresebb szimfonikus zenekaraként említik őket.

Szívügyeik között két kiemelt program is szerepel:

Az egyik az ún. Beethoven projekt, melynek keretében hallássérülteknek igyekeznek megmutatni a zene fantasztikus világát. Az előadásokon a lufiktól elkezdve kontakt hangszórókon át a speciális hallókészülékekig minden eszközt bevetnek, hogy érzékelhetővé tegyék a hangokat és érzéseket. Hámori Máté karmester jeltolmács segítségével mesél a közönségnek Beethoven világáról, valamint a zenélés öröméről.

A másik a Közös Hang projekt, melynek kiemelt célja az ország legelmaradottabb régióiban élő, zenét tanuló gyerekek integrációjának elősegítése. A Máltai Szimfóniával közös program során a zenekar tagjai rendszeresen látogatják a gyerekeket, ahol együtt zenélnek a jellemzően mélyszegénységben élő ifjú zenészekkel, előkészítve a közös zeneakadémiai fellépéseket.”