2022 május12345678910111213141516171819202122232425262728293031

LINDSEY STIRLING

2015/ július/ 04, 20:00

Leírás

LINDSEY STIRLING
- A fiatal hegedűvirtuóz először Magyarországon -
2015. július 4., Papp László Budapest Sportaréna

Lindsey Stirling egy kivételes tehetségű amerikai hegedűművész, aki a klasszikustól a hiphop át a dubstepig kiválóan játszik. Saját szerzeményein kívül feldolgozásokat is készít, produkcióját különleges, olykor akrobatikus tánckoreográfiával egészíti ki. Egyedi előadóstílusa több száz milliós youtube video nézettséghez, Billboard listát vezető dalokhoz, világszerte teltházas koncertekhez vezették. 2015. július 4-én, a Papp László Budapest Sportarénában végre a magyar közönség előtt is bemutatkozik virtuóz hegedűjátékával.

Stirling egy arizónai mormon közösségben nőtt fel, ahol tinédzserként kizárólag klasszikus zenei nevelésben részesült; a hegedű iránt érzett szeretete később se múlt el, fiatal felnőttként vígasztalást nyújtott neki, amíg az étkezési zavaraival küzdött. Szenvedélye segítette hozzá az új zenei világ megalkotásába, ahol a romantikus kelta népzene és a modernkor klasszikusai találkoznak a dance és elektronikus zene világával.

A közönség először 2010-ben, az America's Got Talent tehetségkutató műsorban talákozhatott vele, ahol egészen a negyeddöntőig jutott. Produkciói mind a zsűri, mind a közönség tetszését elnyerték., egyszerűen csak „hiphop hegedűs”-nek hívták. Mikor kiesett a versenyből, úgy érezte, hogy ez volt a legjobb dolog, ami történhetett vele, mivel a visszautasítás csak megerősítette a saját magában való hitét. Továbbfolytatta azt, amit a műsorban elkezdett. Valamit, ami más. Valamit, amit még korábban nem láttak.

Lindsey azonos nevű debütáló albumán 12 saját dal található, többek közt a”Crystallize” című sláger is, amellyel berobbant a köztudatba. Az album Németországban, Lengyelországban platinalemez, Svácjban pedig aranylemez lett, vezette a Billboard Dance/Elektronikus-, valamint a Klasszikus album listáját, és a Billboard Top 200-as listáján 22. helyezést érte el.
2014-ben jelent meg új, “Shatter Me” című albuma, ami rögtön a Billboard Top 200-as listájának 2. helyén nyitott! A lemezen található dalok többsége Lindsey saját dalai, de közös szerzemények is szereplenek rajta például a Grammy győztes Halestorm énekesével, Lzzy Hale-vel és a The Voice második helyezettjével Dia Framptonnal, a Meg & Dia-ból.

A színpadon Stirling kecses, mint egy balerina, de hatása őrjítő, mint egy rave tündér, úgy varázsolja el a közönséget. Lindsey a modern, független művész példája, aki szimbiózisban van rajongóival; kérésükre készítette el az Operaház fantomja és a Trónok harca, valamint a Zelda, a Pokemon és a Skyrim számítógépes játékok egyedi feldolgozását, de Michael Jackson és Rihanna is szerepel a repertoárjában.

Szabadidejében motivációs beszédeket tart, saját példáján és zenéjén keresztül mutatja be a fiataloknak, hogy mindig bízzanak magukban! "A zenei stílusom tükrözi személyiségemet, melyen keresztül remélem mindenkihez el jut az üzenetem: ne féljünk önmagunk lenni!" – nyilatkozta Lindsey, és hozzátette - "Minden zeném egy spontán reakció arra, ami éppen körülöttem zajlik."

Video: https://www.youtube.com/watch?v=aHjpOzsQ9YI

Aréna belépési információk

Frissítve: 2022. március 8. 08:00

A Magyar Kormány 77/2022. (III.4) Korm. rendelete alapján 2022. március 7-től a koronavírusvilágjárvány elleni védelmi intézkedéseinek döntő többsége kivezetésre került, így jelenleg - akár beltéri vagy szabadtéri, zenés-táncos vagy előre megváltott fix ülőhelyre szóló belépőkkel lebonyolított – rendezvények, érvényes belépőjegy birtokában, védettségi igazolvány nélkül látogathatók. Egészségünk megőrzésének védelmében azonban javasoljuk, hogy a rendezvények során továbbra is fokozottan ügyeljenek a higiéniai szabályok követésére. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rendezvényre történő belépési szabályok és korlátozások a rendezvény napjáig változhatnak, ezen aktuális szabályok megismerése minden esetben a rendezvény látogatójának, vagyis Önnek a feladata. A releváns információkról a Rendezvényszervező, a Jegyforgalmazó, illetve a rendezvény helyszínének weboldala igyekszik a lehető legpontosabban és naprakészen tájékoztatni a Jegytulajdonosokat, mindazonáltal az ezen oldalakon feltüntetetett információk esetleges pontatlansága, hiányossága miatt az oldalak üzemeltetői felelősséget nem vállalnak.


Arena entry information

Updated at 08:00AM on 8th of March, 2022


Pursuant to the stipulations of the Hungarian Government Decree 77/2022 (III.4), 7 March 2022 the vast majority of the protection measures against the coronavirus pandemic have been phased out, so currently events – whether indoor or outdoor, with music and dance or with pre-booked fixed-seat tickets - can be visited without a protection certificate, with a valid ticket. However, in order to protect your health, werecommend that you continue to pay close attention to and abide by hygiene rules during events. Please note that the rules and restrictions for entering may change until the day of the event, it is always the responsibility of the event attendee to be aware of the current rules. About the actually effective rules of entering and participating in the Event, the respective websites of the Event Organizer, the Ticket Distributor and the event Venue try to keep the ticket holders informed. The operators of the websites however do not take responsibility for any inaccuracies or deficiencies that may occur on their pages.