2024 április123456789101112131415161718192021222324252627282930

Dimash

2024/ május/ 04, 20:00Jegyvásárlás

Leírás

Ez igaz? A 7 oktávos VILÁGSZTÁR Magyarországon? IGEEENNNN!

Dimash Qudaibergen először ad koncertet hazánkban. A több mint 4 milliós insta követővel, valamint a hatalmas rajongó táborral rendelkező énekes 2024.május 4-én Budapesten ad egy nagyon különleges show-t. A rengeteg külföldi teltházas koncert után eltökélt szándéka, hogy bevegye Magyarország legnagyobb koncert helyszínét, a PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNÁT!
Éljük át együtt DIMASH QUDAIBERGEN fantasztikus előadását.

Dimash Qudaibergen kazak énekes, zeneszerző, multi-instrumentális zenész. 1994. május 24-én született.
Dimash kétévesen állt először színpadon. 5 éves korában kezdte zenei tanulmányait és énekelt színpadon első alkalommal. A hatéves Dimash 2000-ben megnyerte az "Ajnalajin" Nemzetközi Gyermekművészeti Fesztivált, zongora kategóriában.
2010-ben 16 évesen megnyerte a "Bajkonur csodás hangjai" nemzetközi verseny nagydíját.
2014-ben végzett a Zsubanov Zeneművészeti College klasszikus énekesi (bel canto) tanszakán. Ezután a Kazah Nemzeti Művészeti Egyetem esztrádművészeti szakán tanult. A 2015-ben Dimash Qudaibergen először képviselte Kazahsztánt az ázsia-csendes-óceáni ABU TV nemzetközi dalfesztiválján, ugyanebben az évben megnyerte "Szlavjanszkij Bazar" nagydíját.
2020 nyarán kitüntetéses mester diplomát vehetett át zeneszerzői szakon. Jelenleg doktori fokozatának megszerzésén munkálkodik.
Az ének mellett Dimash már nagyon fiatalon foglalkozott zeneszerzéssel, írt verseket, saját szerzeményeket, dalokat. 9 hangszeren játszik: zongora, dob, gitár, dombra, marimba, harmonika, billentyűzet, xilofon és cselló.
Dimash tökéletesen elsajátította a hangképzés különböző technikáit (mellkashang, vegyes hang, fejhang), és képes énekelni több hangtartományban, átmenti törés nélkül. A különleges hangszálai miatt a nagy „hangfelfedezőnek” is nevezik.
Folyamatosan tökéletesíti hangképzési technikáját, amely lehetőséget ad számára, hogy nehézség nélkül váltson a különböző hangszínek és hangképzési technikák között, legyen az klasszikus opera, jazz, rock, pop, rap, R&B vagy népdal. Fő műfaja a klasszikus crossover.
Széles hangtartománya G0-tól D8-ig terjed, ami lefedi a basszus, bariton, tenor, kontratenor, szoprán, síphangokat is. Az átlagos ember hangterjedelme 2 oktáv.
A síphangok használatának képessége lehetővé teszi számára a D8-ig való feljutást, amely meghaladja a klasszikus zongora billentyűzetének hangjait.
Hangjával több mint hét (7) oktávot képes énekelni.
Dimash mottója: Ha a fejembe nézel, zenét találsz, ha a szívembe, ott is. Zenéből vagyok.

▲ Jegyértékesítés: 2023. december 5. 11:00 órától
▲ Felelősséget csak a Ticketportal.hu illetve a Globalevents.hu oldalon vásárolt jegyekért tudunk vállalni.
▲ A jegyedet ne tedd közzé semmilyen felületen
▲ SZÉP Kártyával történő fizetésre nincs lehetőség
▲ A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják
▲ A rendezvényre a Ticketportal és a Papp László Sportaréna ÁSZF-ben foglaltak érvényesek