Névadónkról

A Budapest Sportaréna 2004. május 28-ától viseli Papp László nevét.

Papp László 1926. március 25-én született Budapesten. Édesapja hegedülni taníttatta, de ökölvívó mérkőzésekre is elvitte, sőt maga is járt ökölvívó edzésre. Édesapja halála után abbahagyta a hegedülést, amelyben nagyon tehetségesnek bizonyult és a labdarúgással kezdett foglalkozni, amely sportágban szintén sikeresen tevékenykedett. Közben a barátaival elmentek egy edzőterembe, hogy megpróbálkozzanak az ökölvívással, de az első edzésen úgy megverték őket, hogy elment a kedvük az ökölvívástól.

A II. Világháború befejezése után a 19 éves Papp László ismét megpróbálkozott a boksszal. Tehetségét nevelő edzője, Fehér István, hamar felismerte, majd Adler Zsigmonddal való találkozása meghatározta későbbi életét. A két ember elválaszthatatlan barát lett és együtt érték el a világraszóló sikereket. Papp első mérkőzéseit külföldön vívta, ahol legtöbbször kiütéssel nyert, majd eljött 1945. október 6-a, amikor a válogatott csepeli Bicsák ellen nem tudott mérkőzni az ellenfele és Papp Lászlót dobták be a Budapesti Vasutas Sport Club vezetői. A mérkőzést Bicsák a második menetben feladta és Papp elindult a világhírnév felé.

Mérkőzésről-mérkőzésre legtöbbször kiütéssel győzött. Időnként, főleg a kezdeteknél becsúszott két döntetlen és 9 vereség is. Papp László körülbelül 300 mérkőzést vívott, melyek nagy részét kiütéssel vagy feladással illetve döntő fölénnyel nyerte meg.

Papp László életéről és pályafutásáról a www.papplaszlo.hu oldalon talál bővebb információt

 

(Máté Károly, pócsmegyeri lakos ajándéka)

A Papp László Budapest Sportaréna névadójának, a háromszoros olimpiai bajnok Papp László halálának 15. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezés során az Arénát üzemeltető Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. munkatársai nevében  Szloboda Gyula ügyvezető és Lak Tibor cégvezető koszorút helyezett el  névadónk emlékszobránál.

Megközelítés és parkolás

Az Aréna közvetlen közelében az alábbi helyi tömegközlekedési eszközök állnak meg:
• 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomás
• 1-es villamos Puskás Ferenc Stadion megálló
• 95-ös 130-as és 195-ös buszok
• 901-es, 908-as, 931-es, 931A, 956-os és 990-es éjszakai buszok
• 75-ös, 77-es és 80-as trolibuszok

Déli pályaudvarból: M2, Puskás Ferenc Stadion megálló

Nyugati Pályaudvarból: M3 - Deák tér - M2 - Puskás Ferenc Stadion

Keleti Pályaudvarból: M2 - Puskás Ferenc Stadion Népliget autóbusz-állomás: 1-es villamos - Kerepesi út megálló

Árpád híd autóbusz-állomás: 1-es vilamos – Kerepesi út megálló Stadion autóbusz-pályaudvar: gyalog fél perc

Etele tér autóbusz-állomás: 103-as busz - Népliget - 1-es villamos - Kerepesi út; vagy a 7-es buszcsalád metró-kapcsolódási pontjai

Ferihegyi reptér: taxival 20-25 perc vagy reptéri BKV-busz - M3 - Népliget megálló - 1-es villamos - Kerepesi úti megálló

 

Azok számára, akik nem tömegközlekedéssel közelítik meg az épületet, 1149 férőhelyes parkoló áll rendelkezésre (behajtás az Ifjúság útja felől). Főbb városi útvonalak, ahonnan az Ifjúság útja megközelíthető: Stefánia út, Kerepesi út, Dózsa György út. Vidékről érkezők az autópályák elhagyása után a Hungária körúton közelíthetik meg az Arénát. (GPS: É47,50298; K19,10452)

Rendezvények alatt a parkolási díj: 1 500 Ft/alkalom. Az Aréna applikációban történő vásárlás esetén a rendezvényes parkolási díj: 1400 Ft/alkalom.

 

Rendezvényeken kívüli időszakban, a parkolóház óradíjas alapon igénybe vehető vagy akár nappali bérlet is vásárolható, amely hétköznapokon reggel 6 óra és 18 óra között biztosít parkolási lehetőséget a vendégek számára. A nappali bérlet bruttó díja 7 500 Ft/hó.

 

További információ az alábbi elérhetőségeken kapható:

A BudapestArena megközelítése mozgásukban korlátozott vendégeink számára az alábbiak szerint biztosított az épület előterére (deck), ahonnan akadálymentesen tudnak eljutni az főbejárathoz:
Autóval a BudapestArena parkolóházának 2-es és 3-mas lépcsőházainak liftjein keresztül, a tömegközlekedési eszközök megállóitól pedig a Metro Hungária körút felőli kijáratánál biztosított akadálymentes feljutási lehetőség.
Metróval érkező vendégeink figyelmét szeretnénk felhívni, hogy a Metro Ifjúság úti kijáratánál találnak liftet, innen a Hungária körút felőli kijárathoz átjutva lelhető fel akadálymentes feljutási lehetőség.
Felhívjuk a kerekes székes vendéggel érkezők figyelmét, hogy a BudapestArena külön kijelölt helyet biztosít a kerekes székes vendégei részére, részletekért kérjük, érdeklődjenek az info@budapestarena.hu címen

Történet

A Budapest Sportcsarnok 1999. decemberében egy sajnálatos tragédia következtében a tűz martalékává vált. A katasztrófa mélységesen megrendítette a közvéleményt. Magyarországon a BS volt az egyetlen olyan több ezer embert befogadni képes, fedett épület, amely nemcsak sportrendezvényeknek, hanem egyéb kulturális eseményeknek is otthont adott. Az épület szinte teljesen leégett, ezért a magyar lakosságban és politikusokban egyaránt megfogalmazódott az a szándék, hogy mihamarabb felépüljön egy új sportkomplexum. A tendert a francia Bouygues építőipari cég nyerte el, amely konzorcium – 2002-ben – kivívta magának a világ legnagyobb építővállalatának címét.

A Budapest Sportaréna egyedi kavics formáját csakúgy, mint az egész épületegyüttest magyar építészek (KÖZTI) tervezték együttműködve az anglo-amerikai "Sports Concepts" építészeti irodával. A Budapest Sportaréna építése 2001. június 30-án kezdődött el. A "Kavicsba" 50 000 tonnányi betont, 2 300 tonna acélszerkezetet, több mint 11 000 000 csavart és több kilométernyi kábelt helyeztek el.

Az épületkomplexum olyan nehéz, mint az Erzsébet híd és a Szabadság híd együtt. Ha megemelnénk és megmérnénk, a mérleg 200 000 tonnát mutatna. Magyarország legnagyobb összefüggő gránitfelülete borítja a komplexum gyalogosterét, amely 25 000 m2. Az épületet a nagyközönség számára ünnepélyesen Jánosi György sportminiszter adta át 2003. március 13-án. Ugyanezen a napon a magyar könnyűzenei élet legnagyobb sztárjai szórakoztatták az épületbe először látogató közönséget. Március 14-én a nyitógála egy gigantikus klasszikus zenei koncerttel zárult: Beethoven IX. szimfóniájával, amely egyben szimbolizálta Magyarország leendő belépését az Európai Unióba.

A Budapest Sportaréna 2004. május 28-a óta viseli Papp László nevét.

Házirend

Házirend

A Papp László Budapest Sportaréna (továbbiakban: BudapestArena) üzemeltetője a Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. (továbbiakban: A társaság)

A BudapestArena büféiben kizárólag bank- és hitelkártyával történő fizetés lehetséges. Amennyiben nem rendelkezik bankkártyával, az információs pultnál tud bankkártyát igényelni.

Előadásainkat, rendezvényeinket érvényes belépőjeggyel lehet látogatni. Ez alól kivételt képeznek az ingyenes programok. 
A jegyek egyszeri belépésre jogosítanak, amennyiben az esemény szervezője másképp nem rendelkezik. Jegyet nem áll módunkban sem visszaváltani, sem más jegyre cserélni, akár személyesen, akár online történt a vásárlás. Jegyet kizárólag elmaradt rendezvény esetén váltunk vissza a szervező által megjelölt módon, helyen és időben.

A rendezvényeket mindenki saját felelősségére látogathatja.
Vendégeink elfogadják, hogy a BudapestArena teljes területe magánterület (beleértve a parkolóházat, valamint az épület előtti szabad területet (ún. deck)) is.
A BudapestArena személyzetének intézkedései a vendégekre nézve kötelező érvényűek.
Felhívjuk figyelmüket, hogy egyes rendezvényeken a produkciók füstgépet, lézert, pirotechnikai eszközöket, valamint a nyugalom megzavarására alkalmas egyéb eszközöket használhatnak, ezekért felelősséget vállalni nem áll módunkban.
Mozgáskorlátozott vendégeink részére a BudapestArena akadálymentesen látogatható. Mozgáskorlátozott látogatóink az adott rendezvény elsődleges jegyértékesítőjénél igényelhetnek jegyet saját, valamint a kísérőjük részére. A kísérő biztosítása a mozgáskorlátozott vendég kötelező feladata. A mozgáskorlátozott helyek száma korlátozott, oda csak az oda szóló jegyekkel lehet helyet foglalni.
A ruhatár használata ajánlott. Amennyiben olyan értékes csomaggal érkezik, amelyet nem szívesen hagy a ruhatárban, akkor a kapuknál értékmegőrző szolgáltatás igénybe vehető. A ruhatárak és az értékmegőrző a rendezvény vége után 30 percig tartanak nyitva. A ruhatár díjazás ellenében vehető igénybe. Az el nem vitt tárgyakat talált tárgyként kezeljük.
A BudapestArena területén elhagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget.
A talált tárgyakat a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeljük.
Adott tárgy után érdeklődni munkanapokon 9-17 óra közt lehet a +36 1 422 2600-s telefonszámon.
A BudapestArena parkolóházzal rendelkezik, melyben a parkolás díjazás ellenében vehető igénybe.
A parkolóházat mozgásában korlátozott személy ingyen használhatja, azzal a feltétellel, hogy a belépéskor az eseményre megállapított díjat ki kell fizetnie, amit távozáskor a parkolóház személyzetétől a mozgáskorlátozott igazolványa és bejáratnál fizetéskor kapott nyugta ellenében visszakap.
A parkolóházat mindenki saját felelősségére veheti igénybe.

Felnőtteknek szóló előadásaink látogatását kisiskolás (6 éves) kor alatt nem javasoljuk. A kifejezetten gyermekeknek szóló rendezvényeknél is kérjük, vegyék figyelembe a korosztályi ajánlásokat.
Amennyiben a koncerten résztvevő gyermek viselkedésével vagy hangoskodással zavarja a felnőtt koncertek vendégeit, hostess kollégáink felszólíthatják őt és kísérőjét a terem elhagyására.
A személyzet távozásra szólíthatja fel azt a nézőt, aki beszélgetéssel vagy hangos viselkedéssel az előadást vagy annak élvezetét zavarja. A rendezvények alatt a mobiltelefon és más, a rendezvényt zavaró eszköz használata nem megengedett. Amennyiben a látogató a személyzet felszólítására sem hagy fel a hivatkozott eszközök rendezvény alatti használatával, a biztonsági szolgálat munkatársai felszólíthatják az érintett vendéget a rendezvényterem elhagyására. A ház biztonsági igazgatójának kifejezett kérésére a biztonsági szolgálat munkatársai felszólítás után kivezetik a rendezvényt zavaró személyt (személyeket), szükség esetén rendőri intézkedést kezdeményeznek.
A BudapestArena egész területén kép- és hangfelvétel készülhet, amelyen bármely látogató feltűnhet, de semmilyen követeléssel nem élhet a Társasággal, a szervezőkkel, a felvétel készítőivel, illetve annak jogos felhasználójával szemben.
A rendezvényeken bármilyen eszközzel történő kép- vagy hangrögzítés tilos, ide tartozik a mobiltelefonokkal készített kép- vagy hangfelvétel is. A jelen szabály be nem tartása szerzői- és szomszédos jogi jogsértés jogkövetkezményeit vonhatja maga után. Amennyiben a látogató a hostess személyzet felszólítására sem hagy fel a hangverseny, előadás, illetve rendezvény alatt a hang-, illetve hang- és képrögzítéssel, a biztonsági szolgálat munkatársai felszólíthatják az érintett vendéget a BudapestArena elhagyására. Láthatóan súlyos alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy a programokat nem látogathatja, érvényes belépőjeggyel sem. A biztonsági szolgálat munkatársai jogosultak az ilyen befolyásoltság alatt lévő látogatókat az épületből való távozásra felszólítani.
Tilos behozni a BudapestArena területére:
Állatot (vakvezető kutya kivételével), ételt, italt, fegyvert vagy annak látszó tárgyat, illetve egyéb életre, testi épségre, egészségre, közbiztonságra veszélyes tárgyat vagy anyagot, kerékpárt, rollert, kismotort, görkorcsolyát, gördeszkát.
A BudapestArena egész épülete nemdohányzó. Dohányozni kizárólag az erre a célra kijelölt helyeken lehet.
A vendég köteles a BudapestArena helyiségeit rendeltetésüknek megfelelően használni és a környezetet rendben tartani, továbbá óvni és az előírásoknak megfelelően kezelni az épületben található eszközöket, berendezéseket és magát az épületet.
Rendkívüli esemény (pl.: természeti katasztrófa, tűz, bombariadó, stb.) esetén a látogató köteles pontosan betartani a BudapestArena személyzetének utasításait, valamint az épület kiürítési tervében szereplő előírások szerint viselkedni.
A fentiek a Házirend szabályai. Az a látogató, aki a jelen házirendet megsérti, figyelmeztetés után meghatározott időre vagy véglegesen kitiltható az épületből és ellene hatósági eljárás is indítható. A házirend megszegéséből fakadó károkért a házirendet megszegő vagy a házirendet megszegő személyért felelős személy felel. Amennyiben a házirend megszegése egyben jogszabálysértést is jelent, a házirendet megszegő vagy a házirendet megszegő személyért felelős személy viseli a jogszabályi felelősséget és őt terhelik az esetleges jogszabályi szankciók.

 

A házirend betartása közös érdekünk, ehhez kérjük tisztelt vendégeink segítségét. Kedves vendégeink együttműködésüket előre is köszönjük és örömmel várjuk Önöket rendezvényeinkre!

 

Adatkezelési tájékoztatók

 2018.05.25.

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatkezelői tevékenységről

 

BEVEZETŐ:

 

A

Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 1143 Budapest, Stefánia út 2.

Cégjegyzékszám: 01-09-868744

Telefonszám: 061-422-26-00 E-mail cím: adat@budapestarena.hu;

 

mint adatkezelő /a továbbiakban: „Társaság”/

 

az alábbi Tájékoztatóban foglalja össze a Társaság által az. 1. pontban megjelölt tevékenységeinek gyakorlása során megismert, természetes személyek személyes adatainak minősülő adatok kezelésére vonatkozó alapvető információkat.

 

A Társaság tevékenysége során kiemelt hangsúlyt helyez az adatvédelmi előírások betartására.

A Társaság bizalmasan kezeli a személyes adatokat, és megtesz minden olyan technikai- és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságos és jogszerű kezelését garantálja.

 

A Tájékoztató CÉLJA, hogy a személyes adatok alapján azonosított vagy azonosítható személyek /a továbbiakban: „Érintettek”/ teljeskörű tájékoztatást kapjanak adataiknak a Társaság által végzett kezeléséről, így különösen, de nem kizárólagosan:

 • a kezelt adatok köréről, az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, időtartamáról,
 • az adatok kezelésébe, illetve feldolgozásába esetlegesen bevont harmadik személyekről, valamint
 • az Érintettek jogairól és jogérvényesítési lehetőségeiről.

 

Az adatkezelésre vonatkozó alapvető szabályokat:

 

 • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. /a továbbiakban: „Info tv.”/, valamint
 • 2018. május 25. napjától kezdődő hatállyal: a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló - az Európai Parlament és a Tanács (EU) által elfogadott 2016/679 Rendelet („GDPR”)

tartalmazza.

 

A Társaság fenntartja arra vonatkozó jogát, hogy a jelen Tájékoztató tartalmát egyoldalúan módosítsa, különösen abban az esetben, ha az adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályok változása, vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által - a jogszerű adatkezelési gyakorlat elősegítése érdekében - kiadott Ajánlásokban rögzítésre kerülő útmutatók azt indokolják.

A Tájékoztató módosítása esetén, a Társaság kellő időben gondoskodik arról, hogy a változásokról előre értesítse az Érintetteket.

 1.         A Társaság által végzett tevékenységek, melyhez az adatkezelés kapcsolódik:

 

1/a: e-mailben és egyéb úton az adatkezelőhöz érkező megkeresések

1/b: panaszkönyvi bejegyzések kezelése

1/c: jegyvásárlók adatainak kezelése

1/d: parkoló beléptető rendszer

 

 2.         Az adatkezelési műveletek:

 

1/a szerinti adatok tekintetében: személyes adatok rögzítése, tárolása, felhasználása, törlése;

1/b szerinti adatok tekintetében: személyes adatok rögzítése, tárolása, felhasználása, törlése;

1/c szerinti adatok tekintetében: személyes adatok rögzítése, tárolása, felhasználása, törlése;

1/d szerinti adatok tekintetében: személyes adatok rögzítése, tárolása, felhasználása, törlése;

 

 3.         Az adatkezelés célja:

 

1/a szerinti adatok tekintetében: ügyfélkezelés, kapcsolattartás, panaszkezelés;

1/b szerinti adatok tekintetében: panaszkezelés;

1/c szerinti adatok tekintetében: számlázási adatok rögzítése;

1/d szerinti adatok tekintetében: számlázási adatok rögzítése;

 4.         Az adatkezelés jogalapja (GDPR 6. Cikk alapján):

 

1/a szerinti adatok tekintetében

 

Jogalap:

Érintett hozzájárulása

 

1/b szerinti adatok tekintetében

 

Jogalap:

Érintett hozzájárulása

 

1/c szerinti adatok tekintetében

 

Jogalap:

Az adatkezelés a Társaságra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges;

1/d szerinti adatok tekintetében

 

Jogalap:

az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az Érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az Érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges

 5.         A kezelt adatok köre, forrása:

 

Kezelt adatok 1/a szerint

Név, telefonszám, e-mail cím, cím

Az Érintett köteles-e személyes adatokat megadni?    

igen

Az Adatszolgáltatás elmaradása járhat lehetséges következménnyel?         

igen

Ha igen, a lehetséges következmény(ek):

Ügyintézési határidők meghosszabbodása

                         

 

Kezelt adatok 1/b szerint

Név, e-mail cím, telefonszám

Az Érintett köteles-e személyes adatokat megadni?    

igen

Az Adatszolgáltatás elmaradása járhat lehetséges következménnyel?         

igen

Ha igen, a lehetséges következmény(ek):

Ügyintézési határidők meghosszabbodása

 

Kezelt adatok 1/c szerint

Név, cím, e-mail cím, telefonszám

Az Érintett köteles-e személyes adatokat megadni?    

igen

Az Adatszolgáltatás elmaradása járhat lehetséges következménnyel?         

igen

Ha igen, a lehetséges következmény(ek):

Számla /bizonylat kiadása ellehetetlenül

 

Kezelt adatok 1/d szerint

rendszám

Az Érintett köteles-e személyes adatokat megadni?    

igen

Az Adatszolgáltatás elmaradása járhat lehetséges következménnyel?         

nem

Ha igen, a lehetséges következmény(ek):

---

 6.         Az adatok tárolásának helye, időtartama:

 

1/a szerinti adatok

 

Helye:

Aréna levelező rendszer, iratszekrény (formátumtól függően)

Időtartama:

Adatkezelés céljának megvalósulását követő 1 év

 

1/b szerinti adatok

 

Helye:

Panaszkönyv/iratszekrény

Időtartama:

2 év

 

1/c szerinti adatok

 

Helye:

MS Windows és MSQL server

Időtartama:

8 év

 

1/d szerinti adatok

 

Helye:

Swarco beléptető rendszer

Időtartama:

3 nap

 7.         A Társaság igénybe veszi-e adatfeldolgozó közreműködését?

 

 

1/a szerinti adatok tekintetében

 

Ha igen, az adatfeldolgozó adatai:

Apple Party Service Kft.

Cégnév:

Apple Party Service Kft.

Székhelye:

1124 Budapest, Hegyalja út 109.

Képviselője:

tel: +36 1 872 2947

E-mail cím: appleparty@appleparty.hu

Az adattovábbítás jogalapja

Adatfeldolgozói szerződés

Az adatfeldolgozó feladatai

ügyfélkezelés

 

1/b szerinti adatok tekintetében

 

Ha igen, az adatfeldolgozó adatai:

 

Cégnév:

Gránit-Pólus Management Zrt.

Székhelye:

1062 Budapest, Váci út 3.

Képviselője:

tel: 374-65-00

E-mail cím:info@granitpolus.com

Az adattovábbítás jogalapja

Adatfeldolgozói szerződés

Az adatfeldolgozó feladatai

Panaszkezelés tanácsadás, kontroll

 

1/c szerinti adatok tekintetében

 

Ha igen, az adatfeldolgozó adatai:

Interticket Kft.

Cégnév:

Interticket Kft.

Székhelye:

1139 Budapest, Váci út 99., 6.emelet

Képviselője:

tel: +36-1-266-0000

E-mail cím: jegy@jegy.hu

Az adattovábbítás jogalapja

Adatfeldolgozói szerződés

Az adatfeldolgozó feladatai

Adatok tárolása, kezelése, módosítása

 

1/c szerinti adatok tekintetében

 

Ha igen, az adatfeldolgozó adatai:

 

Cégnév:

Számlázz.hu Kft.

Székhelye:

1031 Budapest, Záhony utca 7.

Képviselője:

tel.: +36 30 3544 789

E-mail cím: info@szalmazz.hu

Az adattovábbítás jogalapja

Adatfeldolgozói szerződés

Az adatfeldolgozó feladatai

Számlakiállítás kezelése

 

1/d szerinti adatok tekintetében

 

Ha igen, az adatfeldolgozó adatai:

 

Cégnév:

Swarco Kft.

Székhelye:

1103 Budapest, Gyömrői út 150.

Képviselője:

tel.: +36 1 883 0960

E-mail cím: office.sth@swarco.com

Az adattovábbítás jogalapja

Adatfeldolgozói szerződés

Az adatfeldolgozó feladatai

Beléptetés, Számlakiállítás kezelése

 8.         Adatbiztonsági intézkedések:

A Társaság belső szabályozással (adat- és titokvédelemi, információbiztonsági, hozzáférési jogosultságokra vonatkozó szabályok meghatározásával), a kor műszaki színvonalának megfelelő IT rendszer működtetésével, szervezési és oktatási intézkedésekkel gondoskodik a megfelelő adatvédelemről.

A Társaság az adatkezeléshez alkalmazott számítástechnikai eszközöket akként választja meg és úgy üzemelteti, hogy a kezelt adatok vonatkozásában mindenkor biztosított legyen az Érintettek számára:

 

a)              a hozzáférés (rendelkezésre állás),

b)              a hitelesség,

c)              az adatok változatlansága (integritása)

d)              a jogosulatlan hozzáférés elleni védelem (az adatok bizalmassága).

 

A Társaság az adatkezelés során biztosítja továbbá az informatikai rendszer:

-                 zártságát (a lehetséges adatkezelési veszélyforrások figyelembe vételével),

-                 védelme teljeskörűségét (az informatikai rendszer minden elemére kiterjed a védelem),

-                 védelem folytonosságát (időben folyamatosan megvalósul a védelem),

-                 a lehetséges kockázatokkal arányos voltát.

A Társaság informatikai rendszere és hálózata magas szinten védett a számítógépes betörések ellen.

 9.         Kik ismerhetik meg az adatokat?

 

A Társaság biztosítja, hogy az Érintettek személyes adatait mindenkor megóvja illetéktelen személy tudomására jutásától.

 

Jogszabályban rögzített felhatalmazás alapján bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, és arra feljogosított egyéb hatóság megkereshetik a Társaságot az adatkezeléssel kapcsolatosan, adatok átadása, iratok rendelkezésre bocsátása végett. A Társaság a bíróságok, hatóságok részére minden esetben csak olyan adatokat és csak olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges.

 10.     Az érintettek jogai és jogérvényesítési lehetőségei

 

10.1       Az érintett kérelmezheti a Társaságnál:

 

 • tájékoztatását a személyes adatai kezeléséről;
 • hozzáférést a rá vonatkozó személyes adatokhoz - mely esetben a Társaság tájékoztatást ad arról, hogy az Érintettre vonatkozóan kezel-e személyes adatot, s ha igen, mi annak pontos célja, jogalapja, a kezelt adatok köre, és az adatkezelésre vonatkozó /jelen Tájékoztatóban rögzített/ főbb szabályai, s a Társaság az Érintett kérelmére rendelkezésére bocsátja a kezelt személyes adatok másolatát; 
 • személyes adatai helyesbítését (a rá vonatkozó pontatlan személyes adat helyesbítését, a hiányos adatai kiegészítését);
 • személyes adatai törlését (lsd. 11. pont!),
 • személyes adatai kezelésének korlátozását az alábbi esetekben:

 

a Társaság az Érintett kérésére korlátozza z adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

a)            ha az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, mely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

 

b)        ha az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

c)         ha a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;

d)        ha az Érintett tiltakozott a jogos érdekre történő hivatkozáson alapuló adatkezelés ellen, mely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek -e az Érinett jogos indokaival szemben.

 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

A Társaság előzetesen tájékoztatja az Érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról.

 

 • ha adatvédelmi incidens történik, hogy a Társaság adjon tájékoztatást annak körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről,
 • ha adattovábbítás történik, hogy a Társaság adjon tájékoztatást annak jogalapjáról és címzettjéről.

 

10.2       Adathordozhatósághoz való jog

Az Érintett számára biztosítani kell az adathordozhatósághoz való jogának a GDPR rendelkezéseinek megfelelő gyakorlását, mely alapján az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, a Társaság által kezelt adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 

10.3       Hozzájárulás visszavonásához való jog

 

Az Érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén, az Érintett a hozzájárulást bármely időpontban visszavonhatja.

 

10.4       Tiltakozáshoz való jog

 

Az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Társaság vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ide értve a GDPR-ban meghatározott „profilalkotást” is.

Tiltakozás esetén a Társaság a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az Érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

Ha az Érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

 

10.5       Eljárási rend

 

A Társaság lekésőbb az Érintett kérelmének beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet a GDPR 15 – 22. cikk szerinti kérelme alapján foganatosított intézkedéseiről, mely határidő szükség esetén /a kérelem összetettségét és a kérelmek számát figyelembe véve, a GDPR 12. cikk (3) bek. alapján/) két hónappal meghosszabbítható.

A határidő meghosszabbításáról a Társaság az egy hónapos határidőn belül köteles értesíteni az Érintettet a meghosszabbítás okának megjelölésével.

 11.          Adatok törlése

 

A Társaság indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni a személyes adatot, ha:

 

 • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
 • ha érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 • érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
 • a személyes adatokat jogellenesen kezelték,
 • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell,
 • a személyes adatok gyűjtésére a 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor

 

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges:

-            a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából,

-            személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából,

-            a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási,  tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján,

-            jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 12.          Jogorvoslati lehetőségek

 

12.1       Panasz előterjesztése

 

Javasoljuk, hogy hatósági vagy bírósági eljárás kezdeményezése előtt, az Érintett éljen a Társasághoz előterjeszthető kérelem, panasz, tiltakozás (és mindezekkel kapcsolatos egyeztetés) lehetőségével.

A Társaság ezen célból rendelkezésre álló telefonszáma, e-mail címe és postacíme a jelen Tájékoztató Bevezető Részében olvasható!

 

12.2       Hatósági eljárás kezdeményezése

 

Az Érintett adatvédelmi hatósági eljárást kezdeményezhet, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a Társaság megsértette az Érintett személyes adatainak kezelésére vonatkozó kötelezettségeit.

Az illetékes hatóság:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

(címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., telefonszáma: +36 (1) 391-1400, elektronikus levelezési címe: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlapjának címe: http://naih.hu)

 

12.3       Bírósági eljárás kezdeményezése

 

Amennyiben az Érintett nem ért egyet a Társaságnak az Érintett kérelmével vagy tiltakozásával kapcsolatos döntésével, vagy a Társaság a rá vonatkozó kötelező válaszadási határidőt mulasztja el, az Érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított - 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

A pert az Érintett – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja.

 

Amennyiben a jelen Tájékoztatóval kapcsolatosan bármilyen további kérdése, észrevétele van, kérjük, jelezze a Tájékoztató Bevezetőjében megjelölt telefonszámon, vagy e-mail címen, vagy írásban a Társaság postai címére küldött levélben.

 

 

2018. 05.23

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

a „Aréna Center ” jegyértékesítési mobil-alkalmazás szolgáltatáshoz

kapcsolódó adatkezeléséről

 

 

 

BEVEZETŐ:

A Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság

 

székhelye: 1062 Budapest, Váci út 3. sz.

cégjegyzékszáma: 01-09-868744

Telefonszám:          06/1/422/2600; e-mail cím: adat@budapestarena.hu;

 

mint adatkezelő /a továbbiakban: „Adatkezelő” vagy „Társaság”/

 

az alábbi Tájékoztatóban foglalja össze a Társaság által az. 1. pontban megjelölt tevékenységének /a továbbiakban: „Tevékenység”/ gyakorlása során megismert, természetes személyek személyes adatainak minősülő adatok kezelésére vonatkozó alapvető információkat.

 

A Társaság a Tevékenysége során kiemelt hangsúlyt helyez az adatvédelmi előírások betartására, bizalmasan kezeli a személyes adatokat, és megtesz minden olyan technikai- és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságos és jogszerű kezelését garantálja.

 

A „Aréna Center” jegyértékesítési mobil-alkalmazást 16 éven aluli személyek nem vehetik igénybe.

 

A Tájékoztató célja:

a személyes adatok alapján azonosított vagy azonosítható személyek /a továbbiakban: „Érintettek”/ teljeskörű tájékoztatást kapjanak adataiknak a Társaság által a Tevékenységgel összefüggésben végzett kezeléséről, így különösen, de nem kizárólagosan:

 • a kezelt adatok köréről, az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, időtartamáról,
 • az adatok kezelésébe, illetve feldolgozásába esetlegesen bevont harmadik személyekről, valamint
 • az Érintettek jogairól és jogérvényesítési lehetőségeiről.

 

Az adatkezelésre vonatkozó alapvető szabályok:    

 • (i) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról      szóló 2011. évi CXII. tv. /továbbiakban: „Info tv.”/,
 • (ii) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló - az Európai Parlament és a Tanács (EU) által elfogadott 2016/679 Rendelet („GDPR”)

 

A Tájékoztató módosítása:

a Társaság fenntartja arra vonatkozó jogát, hogy a Tájékoztató tartalmát egyoldalúan módosítsa, különösen abban az esetben, ha az adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályok változása, vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által - a jogszerű adatkezelési gyakorlat elősegítése érdekében - kiadott Ajánlásokban rögzítésre kerülő útmutatások, vagy a Társaságnak az adatvédelemmel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatai azt indokolják. A Tájékoztató módosítása esetén, a Társaság kellő időben gondoskodik arról, hogy a változásokról előre értesítse az Érintetteket.

 1.       A Társaság által végzett Tevékenység, melyhez az adatkezelés kapcsolódik:

mobil-alkalmazással igénybe vehető „Aréna jegyvásárlás és parkolás, valamint catering” szolgáltatás nyújtása a 1143 Budapest, Stefánia út 2. sz. alatt lévő Papp László Budapest Sportarénában és parkoló létesítmény területén /a továbbiakban: „Aréna”/

 2.       Az adatkezelési műveletek:               

 

adatok rögzítése, rendszerezése, tárolása, lekérdezése, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés

 3.    Az adatkezelés céljai:             

3.1. Elektronikus jegy generálása és biztonságos jegytárolás:          

Alapesetben az Aréna center applikáció üzemeltetése során a Társaság mint az Aréna üzemeltetője a jegyet vásárló által  - mind a jegyértékesítő felé, mind pedig az applikációban - megadott adataitpárosítja, ezzelbiztosítva egy, az applikációban szereplő, le nem másolható elektronikus jegy legenerálását.

 

3.2. Parkolási szolgáltatás:

A Társaság az applikáción keresztül biztosítja azt, hogy a felhasználó előzetesen tudjon parkolójegyet venni, ezzel a beparkolás idejét csökkentheti

 

3.3. Catering szolgáltatás:

Ezen funkció alkalmazásával a vendégek előrendelhetnek étel-ital szolgáltatást, amely alapján szintén a várakozási idő csökkenthető.

 4.       Az adatkezelés jogalapja:

 

Az Érintett hozzájárulása:

A hozzájárulás – az applikációból történő kiregisztrálással, a regisztrálással azonos egyszerű módon - bármikor visszavonható. A hozzájárulás visszavonása nem érinti az Érintett hozzájárulásán alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

 

Tiltakozáshoz való jog:

a személyes adatok fentiek szerinti kezelése nem kapcsolódik közvetlen üzletszerzéshez, s az Érintett bármikor jogosult arra, hogy adatai kezelése ellen tiltakozzon a Tájékoztató 10.4. pontjában írtak szerint.

 

Érintett egyeztetési joga:

az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel kapcsolatosan a Társaság részéről szükséges beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

 

 5.       A kezelt adatok köre, forrása:

 

Adatok köre:                                                                Adatok forrása:

 

Kötelező: e-mail címe, (ez a regisztrációhoz nélkülözhetetlen)

Nem kötelező: az Érintett: vezetékneve, keresztneve, születési dátuma, neme, lakcíme, számlázási címe, kézbesítési címe

telefonszámaaz általa használt gépjármű hatósági jelzése (rendszám)

Az email címet Érintett adja meg az applikációba történő regisztrációja során, a nem kötelező adatokat a regisztráció után adhatja meg.

Az Érintett köteles-e személyes adatokat megadni?                                nem      

 

Az Adatszolgáltatás elmaradásával járó következmény:  az Arena Center mobilalkalmazásban történő regisztráció a kötelező személyes adat (e-mail cím) megadása hiányában nem vehető igénybe; sikeres regisztráció biztosítja az érintett által bármely hivatalos jegyértékesítőnél vásárolt  jegy  elektronikus formában történő létrehozását, legenerálását és annak biztonságos tárolását (elektronikus jegy rendszerben történő fogadása a bemutatás és/vagy kinyomtatás érdekében) , az opcionális adatszolgáltatás a parkolás és catering szolgáltatás biztosításához szükségesek, adatszolgáltatás hiányában (opcionális adatok) e szolgáltatások nem vehetőek igénybe

 6.       Az adatok tárolásának helye, időtartama:

 

Helye:                                                              Időtartama:

 

MS Windows és MS SQL szerver (telepítés helye: 1143 Budapest, Stefánia út 2., Aréna szerverterem)  

Maximum 2025. december 31.napjáig

 7.       A Társaság által igénybe vett adatfeldolgozó:

 1. Cégnév: EclectiqMinds Zrt.

            Székhelye: 1117 Budapest, Alíz u. 1.

            Képviselője: Inotay Balázs, vezérigazgató                     

Telefonszám:     +36 20 938 1002                     

E-mail cím: balazs@eclectiqminds.com

    

 Az adattovábbítás jogalapja: szerződéses kötelezettség teljesítése (applikáció üzemeltetés) tekintetében kötött adatfeldolgozási szerződés.

 

Az adatfeldolgozó feladatai:

 Ügyfél által megadott e-mail címek kezelése, indokok/célok az alkalmazás használat egyediségének biztosítása, regisztráció és autentikáció, ügyfél által megvásárolt jegyek alkalmazásba juttatása.

 1. Cégnév: Magna Catering Kft.

            Székhelye: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5. 1. em. 1

            Képviselője: Nell Béla 

Telefonszám:     +36 30 331 2932                      

E-mail cím: nell.bela@magnacatering.hu

    

 Az adattovábbítás jogalapja: Az épületben működő catering szolgáltatási szerződés teljesítése érdekében az ahhoz kapcsolódó adatfeldolgozói szerződés alapján.

 

Az adatfeldolgozó feladatai:                

 Az applikációban megrendelt catering csomag beazonosításához, megrendelő számára történő átadásához, illetve a kifizetett szolgáltatás ellenértékéről történő számla kiállításához szükséges adatokat kezeli.

 8.              Adatbiztonsági intézkedések:        

a Társaság belső szabályozással (adat- és titokvédelemi, információbiztonsági, hozzáférési jogosultságokra vonatkozó szabályok meghatározásával), a kor műszaki színvonalának megfelelő IT rendszer működtetésével, szervezési és oktatási intézkedésekkel gondoskodik a megfelelő adatvédelemről.

A Társaság az adatkezeléshez alkalmazott számítástechnikai eszközöket akként választja meg és úgy üzemelteti, hogy a kezelt adatok vonatkozásában mindenkor biztosított legyen az Érintettek számára:

a)       a hozzáférés (rendelkezésre állás),

b)      a hitelesség,

c)       az adatok változatlansága (integritása)

d)      a jogosulatlan hozzáférés elleni védelem (az adatok bizalmassága).

 

A Társaság az adatkezelés során biztosítja továbbá az informatikai rendszer:

 • zártságát (a lehetséges adatkezelési veszélyforrások figyelembe vételével),
 • védelme teljeskörűségét (az informatikai rendszer minden elemére kiterjed a védelem),
 • védelem folytonosságát (időben folyamatosan megvalósul a védelem),
 • a lehetséges kockázatokkal arányos voltát.

 

A Társaság informatikai rendszere és hálózata magas szinten védett a számítógépes betörések ellen.

 

A Társaság köteles megfelelő intézkedéseket tenni az Érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az Érintettnek a Tájékoztató 3. pontjában hivatkozott egyeztetési jogának biztosítását is.

 

 9.       Kik ismerhetik meg az adatokat?

A Társaság biztosítja, hogy belső szervezetében kizárólag a szükséges számú személy és csak feladata elvégzéséhez szükséges mértékben férjenek hozzá adataihoz; valamint a Társaság biztosítja, hogy az Érintettek személyes adatait mindenkor megóvja illetéktelen személy tudomására jutásától. Jogszabályban rögzített felhatalmazás alapján bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, és arra feljogosított egyéb hatóság megkereshetik a Társaságot az adatkezeléssel kapcsolatosan, adatok átadása, iratok rendelkezésre bocsátása végett. A Társaság a bíróságok, hatóságok részére minden esetben csak olyan adatokat és csak olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges.

 10.   Az ÉRINTETTEK JOGAI, ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI:

 

 

10.1. AZ ÉRINTETT KÉRELMEZHETI a Társaságnál:

 

 • tájékoztatását:                   a személyes adatai kezeléséről;

 

 • hozzáférést:                     a rá vonatkozó személyes adatokhoz - mely esetben a Társaság tájékoztatást ad arról, hogy az Érintettre vonatkozóan kezel-e személyes adatot, s ha igen, mi annak pontos célja, jogalapja, a kezelt adatok köre, és az adatkezelésre vonatkozó /jelen Tájékoztatóban rögzített/ főbb szabályai, s a Társaság az Érintett kérelmére rendelkezésére bocsátja a kezelt személyes adatok másolatát; 

 

 • adatai helyesbítését:           a rá vonatkozó pontatlan személyes adat helyesbítését, a hiányos

adatai kiegészítését;

 

 • adatai törlését:                   részletezése a 11. pontban!

 

 • adatai kezelésének

     korlátozását:                      a Társaság az Érintett kérésére korlátozza az adatkezelést, ha az

alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 a)       ha az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, mely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;b)    ha az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

 

c)    ha a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;

 

d)    ha az Érintett tiltakozott a jogos érdekre történő hivatkozáson alapuló adatkezelés ellen, mely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek -e az Érinett jogos indokaival szemben.

 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

A Társaság előzetesen tájékoztatja az Érintettet az adatkezelés

korlátozásának feloldásáról.

 

 • adatvédelmi incidens esetén: a Társaság az Érintett kérelmére tájékoztatást ad az adatvédelmi incidens:

-           körülményeiről,

-          hatásairól és

-          az elhárítására megtett intézkedésekről.

 • ha adattovábbítás történik:   a Társaság az Érintett kérelmére tájékoztatást ad annak jogalapjáról és címzettjéről.

 

10.2. ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ VALÓ JOG:

 

Az Érintett számára biztosítani kell:       az adathordozhatósághoz való jogának a GDPR

rendelkezéseinek megfelelő gyakorlását, mely alapján az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, a Társaság által kezelt adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 

10.3. HOZZÁJÁRULÁS VISSZAVONÁSA:

az Érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén, az Érintett a hozzájárulást bármely időpontban visszavonhatja.

 

10.4. TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG:            az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Társaság vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen.

Tiltakozás esetén a Társaság a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

10.5. ELJÁRÁSI REND:                            a Társaság lekésőbb az Érintett kérelmének beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet a (GDPR 15 – 22. cikk szerinti) kérelme alapján foganatosított intézkedéseiről, mely határidő szükség esetén /a kérelem összetettségét és a kérelmek számát figyelembe véve (a GDPR 12. cikk (3) bek. alapján) két hónappal meghosszabbítható.

A határidő meghosszabbításáról a Társaság az egy hónapos határidőn belül köteles értesíteni az Érintettet a meghosszabbítás okának megjelölésével.

 

10.6.          ADATOK TÖRLÉSE: a Társaság indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni a személyes adatot, ha:

 • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

 

 • ha érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

 

 • érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
 • a személyes adatokat jogellenesen kezelték,

 

 • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell,

 

 • a személyes adatok gyűjtésére a 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

 

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, haaz adatkezelés szükséges:

-       a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából,

-       személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából,

-       a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján,

-       jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 11.        JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK:

 

12.1. PANASZ ELŐTERJESZTÉSE:               javasoljuk, hogy hatósági vagy bírósági eljárás  kezdeményezése előtt, az Érintett éljen a Társasághoz előterjeszthető kérelem, panasz, tiltakozás (és mind ezekkel kapcsolatos egyeztetés) lehetőségével.

A Társaság ezen célból rendelkezésre álló telefonszáma, e-mail címe és postacíme /a Tájékoztató Bevezető Részében írtaknak megfelelően/:

 

E-mail cím:     adat@budapestarena.hu;

 

Telefonszám:   061-422-26-00

 Postacím: Budapesti Sportcsarnok  Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság

Szloboda Gyula ügyvezető

1143 Budapest, Stefánia út 2. 

 

12.2. HATÓSÁGI ELJÁRÁS KEZDEMÉNYEZÉSE:           az Érintett adatvédelmi hatósági eljárást kezdeményezhet, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a Társaság megsértette az Érintett személyes adatainak kezelésére vonatkozó kötelezettségeit.

Az illetékes hatóság:

 

    Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

 

címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., telefonszáma:                    +36 (1) 391-1400,

elektronikus levelezési címe: ugyfelszolgalat@naih.hu,

honlapjának címe:               http://naih.hu

 

12.3. BÍRÓSÁGI ELJÁRÁS

KEZDEMÉNYEZÉSE:                        amennyiben az Érintett nem ért egyet a Társaságnak az Érintett kérelmével vagy tiltakozásával kapcsolatos döntésével, vagy a Társaság a rá vonatkozó kötelező válaszadási határidőt mulasztja el, az Érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított - 30 napon belül bírósághoz fordulhat. A pert az Érintett – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja.

Amennyiben a jelen Tájékoztatóval kapcsolatosan bármilyen kérdése, észrevétele van, kérjük, jelezze a 12.1. pontban megjelölt telefonszámon, vagy e-mail címen, vagy írásban a Társaság postai címére küldött levélben.

2018.05.24.

TÁJÉKOZTATÓ

 

a Papp László Budapest Sportaréna (és ahhoz tartozó parkolók) belső- és külső területein telepített elektronikus megfigyelőrendszer (kamera-rendszer) alkalmazásáról

 

TISZTELT LÁTOGATÓNK!

Bevezető:

 

A Papp László Budapest Sportaréna üzemeltetője, a Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. (1062 Budapest, Váci út 3., Cg.: 01-09-868744) (a továbbiakban: „Adatkezelő” vagy „Társaság”) köszönti Önt létesítményünkben!

 

Jelen Tájékoztató célja, hogy az Aréna területére belépő és ott tartózkodó természetes személyek (a továbbiakban együtt: „Érintettek”) részére - a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően - tájékoztatást adjon az Arénában zárt rendszerű műszaki megoldással kiépített elektronikus megfigyelő rendszer (a továbbiakban: „kamerarendszer”) alkalmazásáról, az alkalmazás jogalapjáról, céljáról, a rögzítésre kerülő felvételek kezelésére vonatkozó alapvető és mindazon információkról, melyek ismeretében az Érintettek fel tudják mérni, hogy a kamera-felvételek rögzítése, tárolása és egyéb kezelése milyen hatással járhat információs önrendelkezési jogukra és magánszférájukra.

 

Tájékoztatónkban arra törekszünk, hogy közérthető és áttekinthető formában foglaljuk össze a fentiek ismertetését.

 1.       A kamerarendszerrel megfigyelt objektum adatai:

A létesítmény neve:

Papp László Budapest Sportaréna a továbbiakban: „Aréna”

címe:

1143 Budapest, Stefánia út 2.

jogi statusa:

a látogatóközönség számára megnyitott (nyilvános) magánterület (multifunkcionális rendezvényközpont)

üzemeltetője:

Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. (székhelye: 1062 Budapest, Váci út 1-3. sz., cégjegyzékszáma: 01-09-868744)

A kamerarendszer által megfigyelt területek az Arénában:

 • épületen belül: közösségi és közlekedési terek (nézőtér, küzdőtér, folyosók,

lépcsőházak, belső parkolók),

 • épületen kívül: bejáratok és az épülethez tartozó járdák területe,

külső parkoló területei

 2.       Az adatkezelés célja:

Az Aréna látogatóközönség számára megnyitott közös területeit évente átlagosan több, mint 700.000 fő keresi fel. A térfigyelő kamerarendszer használatának célja, hogy a közös terekről készülő képfelvételek rögzítésével hozzájáruljon a személy- és vagyonbiztonság megőrzéséhez, a jogsértő cselekmények megelőzéséhez és bizonyításához, a vagyoni értékek védelméhez.

 

A felvételeket a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, a kamerarendszer üzemeltetője kíséri figyelemmel, aki azonnal értesíteni tudja az Aréna biztonsági szolgálatát, ha a felvételek alapján azt észleli, hogy valakinek az élete, testi épsége vagy vagyontárgya veszélyben van.

kamerarendszer használata tehát személy-és vagyonvédelmi célt szolgál, üzemeltetése hozzájárul, hogy a felvételek a 2005. évi CXXXIII tv. 31. §-a alapján, annak  rendelkezéseinek megfelelően - a rögzítés helyszínén elkövetett bűncselekmény vagy szabálysértés miatt indult büntető-, szabálysértési vagy más hatósági, bírósági eljárásban bizonyítékul felhasználhatóak legyenek a törvényi rendelkezések és lehetőségek keretei között.

 3.       Az adatkezelés jogalapja:

A kamerafelvételek rögzítésének jogalapja az Üzemeltető jogos érdeke, mely az Aréna épületének és az oda belépő személyek testi épségének megőrzése valamint a rendvédelem, rendfenntartás lehetőségének megteremtése.

Az Aréna bejáratainál piktogram hívja fel a figyelmet a kamerarendszer használatára, a jelen Tájékoztató elhelyezésre került az Aréna honlapján, szövege pedig nyomtatott formában is az Érintettek rendelkezésére áll az információs pultoknál.

 4.       Az adatkezelés tárgya, tartalma (a kezelt adatok köre):

A Kamerarendszer az Aréna területére belépő személyekről és a létesítmény területén végzett mozgásukról készült képfelvételeket rögzíti. Az elektronikus térfigyeléssel készült képfelvételeken tehát – a felvétel élességétől is függően – szerepelhet az Érintett képmása, ruházata, viselkedése, és a parkoló létesítményben a belépő gépjárművek egyedi azonosítója (rendszáma).

 5.       A kamerarendszer üzemeltetője:

Cégnév:

HOLDESCO Kft.

Székhelye:

1062 Budapest, Váci út 3.

Cégjegyzékszáma

01-09-882078

Képviselője:

dr. Dankó János ügyvezető

A kamerarendszer üzemeltetőjének elérhetősége:

Telefonszám: +36 1 3746544   

E-mail cím: info@holdesco.hu

 

A kamerarendszer üzemeltetőjével a Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság – mint az Aréna üzemeltetője és közös képviselője - áll szerződéses viszonyban és folyamatos kapcsolatban.

 

 

 

Az Üzemeltető kéri, hogy bármely, a kamerarendszer használatával kapcsolatos kérdés, kérés, panasz esetén azt közvetlenül az Aréna Üzemeltetője részére jelezzék az alábbi elérhetőségeken keresztül:

 

E-mail cím:   

adat@budapestarena.hu

Telefonszám:  

061-422-26-00 

Postacím:

Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság

Szloboda Gyula ügyvezető, székhely: 1062 Budapest, Váci út 1-3. sz.

 

Amennyiben a kamerarendszerrel kapcsolatos kérdés, észrevétel a HOLDESCO Kft-hez vagy az Információs pultban dolgozó munkatársakhoz érkezik, az haladéktalanul továbbításra kerül az Üzemeltető ügyvezetője részére.    

    6.       Az adatkezelési műveletek:

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. /a továbbiakban: Info tv./ 3.§ 10. pontja alapján adatkezelésnek minősül (többek között) az Arénában telepített elektronikus megfigyelőrendszer által rögzített képek felvétele, rögzítése, tárolása, lekérdezése, továbbítása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adat további felhasználásának megakadályozása.

 7.       Az adatok tárolásának helye, időtartama:

A kamerarendszer által készített képfelvételek tárolásának helye: az Aréna épületében kialakított diszpécseri helyiségbe telepített szervergép.

A képfelvételek megőrzésének időtartama: a 2005. évi CXXXIII. Tv. rendelkezésének megfelelően 3 (három) nap, mely határidő lejártát követően a fel nem használt felvételeket haladéktalanul (automatikusan) törli a kamerarendszer úgy, hogy azok többé ne legyenek helyreállíthatóak, leszámítva a nyilvános rendezvények esetét, amikor is a törlési idő maximum 30 (harminc) nap, mely kiterjesztés a Társaság döntésén alapszik különösen indokolt esetben.

 8.       Kik ismerhetik meg az adatokat?

A HOLDESCO Kft., mint a kamerarendszer üzemeltetője biztosítja, hogy az Érintetteknek a kamerarendszer által rögzített személyes adatait mindenkor megóvja illetéktelen személy tudomására jutásától.

 

8.1 A kamerarendszer által rögzített felvételekhez a vagyonvédelmi tv-ben szereplő kivétellel kizárólag a rendszer üzemeltetőjeférhet hozzá, azokat csak a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítéséhez szükséges és a jogsértő cselekmény megelőzése vagy megszakítása érdekében mellőzhetetlen esetben jogosult megismerni, és a felvételeket csak a bíróság, a szabálysértési vagy más hatóság részére továbbíthatja. A továbbításra kizárólag törvényben meghatározott esetekben és a felvételre igényt tartó adatkezelési jogalapjának megfelelő igazolása után kerülhet sor, melynek bekövetkezése és a jogalap igazolása esetén a HOLDESCO Kft. az Üzemeltető utasítására mobil adathordozóra (USB, DVD) kimenti a bíróság vagy hatóság által kért felvételt, s azt közvetlenül juttatja el a továbbítást igénylő bíróság illetve hatóság részére. Az adatok továbbítását az Üzemeltető köteles bevezetni az erre a célra rendszeresített nyilvántartásába. A felvételeket a továbbítás megtörténte után haladéktalanul törölni kell.

 

8.2    Fentiekben meghatározott törvényi kivétel miszerint akinek jogát vagy jogos érdekét a kamerarendszer által rögzített felvétel érinti, a felvétel rögzítésétől számított 3 napon belül jogának vagy jogos érdekének igazolásával kérheti, hogy az adatot annak üzemeltetője ne semmisítse meg, illetve ne törölje. Bíróság vagy más hatóság megkeresésére a rögzített felvételt haladéktalanul meg kell küldeni. Amennyiben a megkeresésre attól számított harminc napon belül, hogy a megsemmisítés mellőzését kérték, nem kerül sor, a rögzített felvételt haladéktalanul törölni kell úgy, hogy azok többé ne legyenek helyreállíthatóak.

 

8.3    Az Érintettnek (a felvétel rögzítésétől számított 3 napon belül előterjesztett) kérésére a kamerarendszer üzemeltetője biztosítja, hogy az Érintett megtekinthesse a rá vonatkozó felvételt, azonban arról csak az esetben kérhet másolatot, ha az Érintetten kívül más személy nem szerepel a felvételen, vagy a további személyek felismerhetetlenek. Amennyiben a másolat kiadásának nem áll fenn az előzőekben említett akadálya, a HOLDESCO Kft. az Üzemeltető utasítására mobil adathordozóra (USB, DVD) kimenti a felvételt, s azt jegyzőkönyv felvétele mellett adja át az Érintett részére.

 9.       Az Érintettek jogai és jogérvényesítési lehetőségei:

A felvételen szereplő Érintett számára biztosítani kell valamennyi, az Info Tv-ben és GDPR-ban felsorolt jogoknak az ott meghatározott korlátozások figyelembevételével történő gyakorlását. Az Érintett a kérelmét az Aréna Üzemeltetőjének vagy a HOLDESCO Kft-nek, mint a kamerarendszer üzemeltetőjének a Tájékoztató 5. pontjában megjelölt postai címére küldött levéllel, vagy az 5. pont szerinti e-mail címére küldött elektronikus (e-mail) üzenettel terjesztheti elő.

 

Fentieknek megfelelően, az Érintett az alábbiakat kérelmezheti a rá vonatkozó képfelvétel(ek) tekintetében:

9.1 Az Érintett tájékoztatása - a jelen Tájékoztatóban rögzítetteken túlmenően - kiterjed: az Érintettnek a kamerarendszer üzemeltetője által kezelt adataira, azok forrására, amennyiben adatvédelmi incidens (így különösen: személyes adathoz jogosulatlan hozzáférés, személyes adat megváltoztatása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, törlése, megsemmisítése, megsemmisülése, vagy sérülése) történt, az esetben az incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről szóló tájékoztatásra, valamint – az Érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjára és címzettjére. Amennyiben adattovábbítás történik, a kamerarendszer üzemeltetője arról - az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az Érintett tájékoztatása céljából - adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. Az Érintett tájékoztatásra irányuló kérelme esetén, a kamerarendszer üzemeltetője a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában köteles megadni a tájékoztatást (az Érintett erre irányuló kérelmére: írásban). Az Érintett tájékoztatását az üzemeltető csak az Info tv-ben meghatározott esetekben tagadhatja meg. A tájékoztatás megtagadása esetén az adatkezelő írásban közli az Érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására az Info tv. mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az üzemeltető tájékoztatja az Érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

 

9.2. hozzáférést a rá vonatkozó személyes adatokhoz - mely esetben a Társaság tájékoztatást ad arról, hogy az Érintettre vonatkozóan kezel-e személyes adatot, s ha igen, mi annak pontos célja, jogalapja, a kezelt adatok köre, és az adatkezelésre vonatkozó /jelen Tájékoztatóban rögzített/ főbb szabályai, s a Társaság az Érintett kérelmére rendelkezésére bocsátja a kezelt személyes adatok másolatát;

 

9.3 a képfelvételek – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy korlátozását.

 

9.3.1. Az Üzemeltető késedelem nélkül köteles törölni a személyes adatot, ha:

a)       személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

b)      ha az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

c)       ha az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,

d)      a személyes adatokat jogellenesen kezelték,

e)       a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell,

f)       a személyes adatok gyűjtésére a GDPR 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

 

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, haaz adatkezelés szükséges:

 

a)       a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából,

b)      személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából,

c)       a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján,

d)      jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

9.3.2.        A Társaság az Érintett kérésére korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

a)    ha az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, mely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

b)    ha az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

c)    ha a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;

d)    ha az Érintett tiltakozott a jogos érdekre történő hivatkozáson alapuló adatkezelés ellen, mely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érinett jogos indokaival szemben.

 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

 

 

9.4  TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG:

 

Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen:

 

az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Társaság vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen. Tiltakozás esetén a Társaság a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha a olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Az Üzemeltető a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 1 hónapon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmező Érintettet írásban tájékoztatja. Ha az Üzemeltető az Érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat - amennyiben az még /kényszerítő erejű jogos okból, vagy az Érintett érdekeivel szemben elsőbbséget élvező, fentiekben hivatkozott okok miatt/ nem történt meg – törli, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

 

9.5. Érintett számára biztosítani kell az adathordozhatósághoz való jogának a GDPR rendelkezéseinek megfelelő gyakorlását, mely alapján az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, a Társaság által kezelt adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 10.   Adatbiztonsági intézkedések:

A kamerarendszer üzemeltetője a képfelvételek védelme és biztonsága érdekében belső szabályozással (adat- és titokvédelemi, információbiztonsági, hozzáférési jogosultságokra vonatkozó szabályok meghatározásával), a kor műszaki színvonalának megfelelő IT rendszer működtetésével, szervezési és oktatási intézkedésekkel gondoskodik a megfelelő adatvédelemről.

 11.   Jogorvoslati lehetőségek:

 

11.1  PANASZ ELŐTERJESZTÉSE:           

       Javasoljuk, hogy hatósági vagy bírósági eljárás kezdeményezése előtt, az Érintett éljen a Társasághoz előterjeszthető kérelem, panasz, tiltakozás (és mind ezekkel kapcsolatos egyeztetés) lehetőségével.

 

A Társaság ezen célból rendelkezésre álló telefonszáma, e-mail címe és postacíme /a 5. pontban írtaknak megfelelően/:

 

E-mail cím:   

adat@budapestarena.hu

Telefonszám:  

061-422-26-00 

Székhely:

Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság

Szloboda Gyula ügyvezető, 1143 Budapest, Stefánia út 2. 

 

11.2. HATÓSÁGI ELJÁRÁS KEZDEMÉNYEZÉSE

Az Érintett adatvédelmi hatósági eljárást kezdeményezhet, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a kamerarendszer üzemeltetője megsértette az Érintett vonatkozásában az elektronikus megfigyelő-rendszer használatával és működtetésével kapcsolatos adatvédelmi kötelezettségeit.

Az illetékes hatóság:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

(címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., telefonszáma: +36 (1) 391-1400, elektronikus levelezési címe: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlapjának címe: http://naih.hu)

 

11.3. BÍRÓSÁGI ELJÁRÁS KEZDEMÉNYEZÉSE:

Amennyiben az Érintett nem ért egyet a kamerarendszer üzemeltetőjének az Érintett kérelmével vagy tiltakozásával kapcsolatos döntésével, vagy az üzemeltető a rá vonatkozó kötelező válaszadási határidőt mulasztja el, az Érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított - 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

A pert az Érintett – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja

 

 

Amennyiben a jelen Tájékoztatóval vagy az elektronikus megfigyelőrendszer használatával kapcsolatosan bármilyen további kérdése, észrevétele van, kérjük, jelezze az Üzemeltetőnek a Tájékoztató 5. pontjában megjelölt telefonszámán, vagy e-mail címén, vagy írásban a postai címére küldött levél formájában.

 

 

 

 

 

Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető

Korlátolt Felelősségű Társaság

Kártyás fizetés

Kérjük, hogy hozd magaddal bankkártyádad, mert a BudapestArena büféi készpénzmentesek!

Repohár info

A Papp László Budapest Sportaréna büféiben repoharat használunk.

További info: 

https://www.web.cuprevolution.eu/

GYIK

Mobilalkalmazás

Az Aréna mobilalkalmazásának használati útmutatója itt tölthető le:

Használati útmutató

Parkolóház

Mikortól lehet behajtani a parkolóházba az előre megváltott online parkolójeggyel eseménynapon?
1 órával a Budapest Aréna kapuinak megnyitása előtt már be lehet hajtani a parkolóba az eseményes parkolójeggyel.

Milyen előnye van a parkolójegy előre történő megváltásának?
Aki előre megveszi a parkolójegyet (Aréna applikációban, illetve egyes rendezvények esetében a jegyértékesítés során), annak garantáltan lesz hely a parkolóházban, mivel az a kapacitás teltház esetén is fenntartrásra kerül. Gyorsabb bejutást a jegy alapvetően nem garantál, hiszen nincs külön sáv, ugyanakkor minél többen vásárolják meg előre a jegyet, annál gyorsabb a beléptetés, tekintettel arra, hogy nem kell a díjfizetéssel a belépéskor feltartani a sort.

Nem látszik a QR-kód fele. Mit csináljak? Nem érvényes a jegyem?
A parkolójegy érvényes. Az Aréna közelében aktiválódni fog a jegy, és betölt a teljes QR-kód.

Lehet-e parkolni a parkolóban, amikor nincs rendezvény?
Rendezvényeken kívüli időszakban, a parkolóház óradíjas alapon igénybe vehető vagy akár nappali bérlet is vásárolható, amely hétköznapokon reggel 6 óra és 18 óra között biztosít parkolási lehetőséget a vendégek számára. A nappali bérlet bruttó díja 8,000 Ft/hó. Helyi lakosok számára, korlátozott számban 0-24-es bérlet is elérhető.

Hogyan tudok ÁFAs számlát kérni a parkolási díjról?
Parkolásról ÁFAs számlát a parkolás napján a parkolóházat kezelő diszpécser szolgálat tud kiállítani, a kihajtó sorompóknál található diszpécseri helyiségben.

Van-e elektromos töltő a parkolóházban?
Igen, 9 db elektromos töltő került kialakításra, amelyek a parkolóház nyugati oldalán, az Ifjúság útjával párhuzamosan helyezkednek el.

Jegypénztár, jegyvásárlás

Mikor van nyitva a jegypénztár?
Eseménynapon 1 órával a kapunyitás előtt nyit a jegypénztár, és a produkció kezdete után 30 perccel bezár (koncert esetében).

Honnan célszerű jegyet vásárolni?
Minden esemény rendelkezik hivatalos, úgynevezett elsődleges jegyértékesítővel. A www.budapestarena.hu/programok oldalon az egyes események alatt szerepel egy jegyvásárlási link, amely garantált hivatalos jegyértékesítési oldalra vezet. A másodlagos jegypiacon történő vásárlást mindenki kizárólag a saját felelősségére tegye, mi felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy pdf alapú jegy akárhányszor elküldhető levélben vagy kinyomtatható. Egy vonalkód / QR kód azonban kizárólag egyszeri belépésre jogosít.

Van-e korhatár, ami alatt ingyenes az esemény?
Ez jellemzően a 2 éves kor, de ez eseményenként szervező döntése alapján változhat, így javasoljuk ennek ellenőrzését a szervező által kiadott tájékoztatóban (jellemzően elérhető a hivatalos jegyértékesítő oldalán).

Van-e korhatár, ami alatt nem lehet jönni a koncertre?
Alapvetően nincs, ugyanakkor kisgyermekek, illetve kifejezetten kisbabák számára a koncertek látogatása nem javasolt. Eseményenként szervező döntése alapján változhat, így javasoljuk ennek ellenőrzését a szervező által kiadott tájékoztatóban (jellemzően elérhető a hivatalos jegyértékesítő oldalán).

Hány éves kortól jöhet kísérő nélkül fiatal korú?
Jellemzően szervezők a 14 éves kor feletti fiatalok esetében engednek önálló belépést, de ez eseményenként szervező döntése alapján változhat, így javasoljuk ennek ellenőrzését a szervező által kiadott tájékoztatóban (jellemzően elérhető a hivatalos jegyértékesítő oldalán).

Mivel lehet fizetni a jegypénztárban?
Irodánkban vásárolhat készpénzzel, bankkártyával, valamint elfogadunk Edenred Ticket Culture & Sport utalványt, azonban SZÉP kártyát és Erzsébet utalványt / kártyát nem fogadunk el!

Vendéglátás

Hogyan lehet fizetni az Aréna büféiben?
A Budapest Aréna büféi készpénzmentesek, így kizárólag bankkártyás fizetés lehetséges.

Hozhatok magammal ételt vagy italt?
Az Aréna területére nem hozható be saját étel vagy ital, viszont van lehetőség étel és ital vásárlására büféinkben.
A Budapest Aréna készpénzmentes, kérjük hozza magával a bankkártyáját!

Hogyan működik a RePohár?
Az első ital vásárlásakor egy egyszeri 400 Ft-os díjat kell fizetni a RePohárért. A következő ital vásárlásakor a használt poharat már automatikusan tiszta pohárra cserélik a büfében. Az esemény végén két lehetőség van. Amennyiben valaki megtartaná a poharat, akkor erre lehetősége van, amennyiben visszaváltaná, úgy a nyitva lévő büfékben, vagy a Budapest Aréna előtti dekk területen, erre a célra telepített visszaváltó ponton lehet leadni a poharat, amelyért a vendég egy tokent kap. Ez a token más rendezvény alkalmával akár itt nálunk, akár nagyon sok más helyszínen pohárra váltható. Kérjük, hogy a poharat ne dobják el, hiszen akkor nem tölti be körforgásos, környezetvédelmi szerepét.

Miért van RePohár?
A Budapest Aréna üzemeltetőjének célja az egyszer használatos műanyag termékek kivezetése környezetvédelmi szempontból. Ennek köszönhetően évente kb. 800,000 db műanyag pohár nem kerül felhasználására, amely 7,5 tonna műanyag szemét megtakarításnak felel meg. Mivel a PET palackból az ital kitöltésre kerül, így maga a palack 100%-ban szelektíven visszagyűjthető.

Miért van díja a RePohárnak?
A RePohár egyszeri (!) díja nem profitelem, hanem a pohár gyártásának, majd a többszöri felhasználás miatti mosási költségének fedezetére szolgál.

Miért kell a PET palackból kitölteni az italt?
Biztonsági okból nem kiadható a PET palack, ezért kell pohárba kitölteni az italt. Ezt a biztonsági előírást nem a ház, hanem a fellépő produkciók írják elő a helyszín számára.

További hasznos információk

Ki kell nyomtatni a jegyet a beléptetéshez?
Nincs szükség nyomtatott jegyre. A vonalkód vagy QR kód a telefon képernyőjéről is beolvastatható a belépő kapuknál.

Mikor célszerű megérkezni?
Bár a Budapest Aréna méretéből adódóan számos beléptető kapuval rendelkezik egy-egy rendezvényre akár 10 ezer feletti vendég is érkezhet, amely egy kisvárosnyi ember. Ennyi ember beléptetése, büfékben, ruhatárakban történő kiszolgálása a leggyorsabb technikák alkalmazása mellett is időt vesz igénybe, így javasoljuk, hogy tájékozódjanak előre (honlap, BudapestAréna facebook oldala, jegyértékesítő tájékoztató levele, stb.), hogy az esemény kezdete előtt mennyivel van kapunyitás. Kérjük, érkezésüket ne az utolsó pillanatra hagyják, főleg abban az esetben, ha esetleg a Puskás Arénában is rendezvény van párhuzamosan, hiszen akkor lezárások is lehetnek a környéken.

Hogyan célszerű megérkezni?
A Budapest Aréna elhelyezkedésének köszönhetően szinte bármilyen tömegközlekedési eszközzel megközelíthető. A kötött-pályás közlekedés esetén az ezekkel történő érkezési idő viszonlyag jól tervezhető. Mivel a Budapest Aréna rendelkezik egy 1000 férőhelyes parkolóházzal, így természetesen autóval is érkezhetnek. Itt javasoljuk a parkolójegy előre történő megváltását, illetve a hosszabb menetidővel történő számolást, tekintettel arra, hogy a környék utcáinak forgalmára nincs ráhatásunk.

Van ruhatár és csomagmegőrző?
Számos ruhatár van az Arénán belül, viszont a csomagmegőrző működése eseményenként eltérő lehet. A ruhatárak és az értékmegőrző a rendezvény vége után 30 percig tartanak nyitva. A ruhatár díjazás ellenében vehető igénybe (csak készpénzes fizetéssel vehető igénybe).

Mi az, amit tilos bevinni a házba?
Általában tilos bevinni a rendezvényre bármely professzionális kép és hangrögzítő eszközt, ételt és italt, üveget, fegyvert, drogot, vagy bármely egyéb, a szervezők által veszélyesnek ítélt tárgyat.

Kutyát vagy más háziállatot bevihetek?
Nem, kivétel a vakvezető kutya (szolgálati kutya).

Mozgáskorlátozott vagyok, hogy tudok bejutni?
Mozgáskorlátozott látogatóink az adott rendezvény elsődleges jegyértékesítőjénél igényelhetnek jegyet saját, valamint kísérőjük részére dedikált helyekre (kerengő szintjén, azaz a 100-as szektorok tetején). A dedikált helyek a katasztrófavédelmi szabályok alapján kerültek kijelölésre. A kísérő biztosítása a mozgáskorlátozott vendég kötelező feladata. Bejutás az utcáról a főbejárat szinten történhet (Kerepesi - Hungária sarok felől van rámpa), a parkolóból a 3-as lépcsőházon keresztül (ott lift elérhető).

Van-e baba-mama szoba?
Igen, a főbejárati szinten, a liftek mellett található pelenkázó helyiség.

Az esemény maga

A Budapest Aréna a rendezvény szervezője?
Nem. Cégünk mint a Budapest Aréna üzemeltetője nem szervez eseményt, mi kizárólag a helyszínt biztosítjuk a kapcsolódó szolgáltatásokkal. Amennyiben a produkcióval kapcsolatos bármilyen kérdése lenne, vagy nem volt elégedett a hang-fény technikával, úgy kérjük, hogy forduljon az esemény szervezőjéhez, amely cég a jegyen feltüntetésre kerül.

Panasz esetén hogyan jutok a Panaszkönyvhöz?
A Panaszkönyvek a főbejáratnál található INFO pultnál érhetőek el. Produkcióval kapcsolatos panasz esetén a produkciós panaszkönyvet kérje el, míg a rendezvény lebonyolításával kapcsolatos észrevétel esetén a ház saját panaszkönyvébe írjon. Vendéglátás kapcsán történő panasz esetén minden büfében elérhető panaszkönyv, ugyanakkor probléma esetén első körben javasoljuk az üzletvezetővel történő helyszíni egyeztetést.