Névadónkról

A Budapest Sportaréna 2004. május 28-ától viseli Papp László nevét.

Papp László 1926. március 25-én született Budapesten. Édesapja hegedülni taníttatta, de ökölvívó mérkőzésekre is elvitte, sőt maga is járt ökölvívó edzésre. Édesapja halála után abbahagyta a hegedülést, amelyben nagyon tehetségesnek bizonyult és a labdarúgással kezdett foglalkozni, amely sportágban szintén sikeresen tevékenykedett. Közben a barátaival elmentek egy edzőterembe, hogy megpróbálkozzanak az ökölvívással, de az első edzésen úgy megverték őket, hogy elment a kedvük az ökölvívástól.

A II. Világháború befejezése után a 19 éves Papp László ismét megpróbálkozott a boksszal. Tehetségét nevelő edzője, Fehér István, hamar felismerte, majd Adler Zsigmonddal való találkozása meghatározta későbbi életét. A két ember elválaszthatatlan barát lett és együtt érték el a világraszóló sikereket. Papp első mérkőzéseit külföldön vívta, ahol legtöbbször kiütéssel nyert, majd eljött 1945. október 6-a, amikor a válogatott csepeli Bicsák ellen nem tudott mérkőzni az ellenfele és Papp Lászlót dobták be a Budapesti Vasutas Sport Club vezetői. A mérkőzést Bicsák a második menetben feladta és Papp elindult a világhírnév felé.

Mérkőzésről-mérkőzésre legtöbbször kiütéssel győzött. Időnként, főleg a kezdeteknél becsúszott két döntetlen és 9 vereség is. Papp László körülbelül 300 mérkőzést vívott, melyek nagy részét kiütéssel vagy feladással illetve döntő fölénnyel nyerte meg.

Papp László életéről és pályafutásáról a www.papplaszlo.hu oldalon talál bővebb információt

 

(Máté Károly, pócsmegyeri lakos ajándéka)

A Papp László Budapest Sportaréna névadójának, a háromszoros olimpiai bajnok Papp László halálának 15. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezés során az Arénát üzemeltető Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. munkatársai nevében  Szloboda Gyula ügyvezető és Lak Tibor cégvezető koszorút helyezett el  névadónk emlékszobránál.

Megközelítés és parkolás

Az Aréna közvetlen közelében az alábbi helyi tömegközlekedési eszközök állnak meg:
• 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomás
• 1-es villamos Puskás Ferenc Stadion megálló
• 95-ös 130-as és 195-ös buszok
• 901-es, 908-as, 931-es, 931A, 956-os és 990-es éjszakai buszok
• 75-ös, 77-es és 80-as trolibuszok

Déli pályaudvarból: M2, Puskás Ferenc Stadion megálló

Nyugati Pályaudvarból: M3 - Deák tér - M2 - Puskás Ferenc Stadion

Keleti Pályaudvarból: M2 - Puskás Ferenc Stadion Népliget autóbusz-állomás: 1-es villamos - Kerepesi út megálló

Árpád híd autóbusz-állomás: 1-es vilamos – Kerepesi út megálló Stadion autóbusz-pályaudvar: gyalog fél perc

Etele tér autóbusz-állomás: 103-as busz - Népliget - 1-es villamos - Kerepesi út; vagy a 7-es buszcsalád metró-kapcsolódási pontjai

Ferihegyi reptér: taxival 20-25 perc vagy reptéri BKV-busz - M3 - Népliget megálló - 1-es villamos - Kerepesi úti megálló

 

Azok számára, akik nem tömegközlekedéssel közelítik meg az épületet, 1149 férőhelyes parkoló áll rendelkezésre (behajtás az Ifjúság útja felől). Főbb városi útvonalak, ahonnan az Ifjúság útja megközelíthető: Stefánia út, Kerepesi út, Dózsa György út. Vidékről érkezők az autópályák elhagyása után a Hungária körúton közelíthetik meg az Arénát. (GPS: É47,50298; K19,10452)

Rendezvények alatt a parkolási díj: 1 500 Ft/alkalom. Az Aréna applikációban történő vásárlás esetén a rendezvényes parkolási díj: 1500 Ft/alkalom.

 

Rendezvényeken kívüli időszakban, a parkolóház óradíjas alapon igénybe vehető vagy akár nappali bérlet is vásárolható, amely hétköznapokon reggel 6 óra és 18 óra között biztosít parkolási lehetőséget a vendégek számára. A nappali bérlet bruttó díja 9 000 Ft/hó.

 

További információ az alábbi elérhetőségeken kapható:

A BudapestArena megközelítése mozgásukban korlátozott vendégeink számára az alábbiak szerint biztosított az épület előterére (deck), ahonnan akadálymentesen tudnak eljutni az főbejárathoz:
Autóval a BudapestArena parkolóházának 2-es és 3-mas lépcsőházainak liftjein keresztül, a tömegközlekedési eszközök megállóitól pedig a Metro Hungária körút felőli kijáratánál biztosított akadálymentes feljutási lehetőség.
Metróval érkező vendégeink figyelmét szeretnénk felhívni, hogy a Metro Ifjúság úti kijáratánál találnak liftet, innen a Hungária körút felőli kijárathoz átjutva lelhető fel akadálymentes feljutási lehetőség.
Felhívjuk a kerekes székes vendéggel érkezők figyelmét, hogy a BudapestArena külön kijelölt helyet biztosít a kerekes székes vendégei részére, részletekért kérjük, érdeklődjenek a https://www.budapestarena.hu/kapcsolat oldalon

https://access4you.io/places/papp-laszlo-budapest-sports-arena-1334576/details

Történet

A Budapest Sportcsarnok 1999. decemberében egy sajnálatos tragédia következtében a tűz martalékává vált. A katasztrófa mélységesen megrendítette a közvéleményt. Magyarországon a BS volt az egyetlen olyan több ezer embert befogadni képes, fedett épület, amely nemcsak sportrendezvényeknek, hanem egyéb kulturális eseményeknek is otthont adott. Az épület szinte teljesen leégett, ezért a magyar lakosságban és politikusokban egyaránt megfogalmazódott az a szándék, hogy mihamarabb felépüljön egy új sportkomplexum. A tendert a francia Bouygues építőipari cég nyerte el, amely konzorcium – 2002-ben – kivívta magának a világ legnagyobb építővállalatának címét.

A Budapest Sportaréna egyedi kavics formáját csakúgy, mint az egész épületegyüttest magyar építészek (KÖZTI) tervezték együttműködve az anglo-amerikai "Sports Concepts" építészeti irodával. A Budapest Sportaréna építése 2001. június 30-án kezdődött el. A "Kavicsba" 50 000 tonnányi betont, 2 300 tonna acélszerkezetet, több mint 11 000 000 csavart és több kilométernyi kábelt helyeztek el.

Az épületkomplexum olyan nehéz, mint az Erzsébet híd és a Szabadság híd együtt. Ha megemelnénk és megmérnénk, a mérleg 200 000 tonnát mutatna. Magyarország legnagyobb összefüggő gránitfelülete borítja a komplexum gyalogosterét, amely 25 000 m2. Az épületet a nagyközönség számára ünnepélyesen Jánosi György sportminiszter adta át 2003. március 13-án. Ugyanezen a napon a magyar könnyűzenei élet legnagyobb sztárjai szórakoztatták az épületbe először látogató közönséget. Március 14-én a nyitógála egy gigantikus klasszikus zenei koncerttel zárult: Beethoven IX. szimfóniájával, amely egyben szimbolizálta Magyarország leendő belépését az Európai Unióba.

A Budapest Sportaréna 2004. május 28-a óta viseli Papp László nevét.

Házirend

Házirend

A Papp László Budapest Sportaréna (továbbiakban: BudapestArena) üzemeltetője a Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. (továbbiakban: A társaság)

A BudapestArena büféiben kizárólag bank- és hitelkártyával történő fizetés lehetséges.

Előadásainkat, rendezvényeinket érvényes belépőjeggyel lehet látogatni. Ez alól kivételt képeznek az ingyenes programok. 

A jegyek egyszeri belépésre jogosítanak, amennyiben az esemény szervezője másképp nem rendelkezik. Jegyet nem áll módunkban sem visszaváltani, sem más jegyre cserélni, akár személyesen, akár online történt a vásárlás. Jegyet kizárólag elmaradt rendezvény esetén váltunk vissza a szervező által megjelölt módon, helyen és időben.

A rendezvényeket mindenki saját felelősségére látogathatja.

Vendégeink elfogadják, hogy a BudapestArena teljes területe magánterület (beleértve a parkolóházat, valamint az épület előtti szabad területet (ún. deck)) is.

A BudapestArena személyzetének intézkedései a vendégekre nézve kötelező érvényűek.

Felhívjuk figyelmüket, hogy egyes rendezvényeken a produkciók füstgépet, lézert, pirotechnikai eszközöket, valamint a nyugalom megzavarására alkalmas egyéb eszközöket használhatnak, ezekért felelősséget vállalni nem áll módunkban.

Mozgáskorlátozott vendégeink részére a BudapestArena akadálymentesen látogatható. Mozgáskorlátozott látogatóink az adott rendezvény elsődleges jegyértékesítőjénél igényelhetnek jegyet saját, valamint a kísérőjük részére. A kísérő biztosítása a mozgáskorlátozott vendég kötelező feladata. A mozgáskorlátozott helyek száma korlátozott, oda csak az oda szóló jegyekkel lehet helyet foglalni.

A4-es méretnél nagyobb táskát illetve csomagot az Arénába behozni tilos, ezeket díjfizetés ellenében az értékmegőrzőben kell elhelyezni, ami a jegyiroda épületében található.

A ruhatár használata ajánlott. Amennyiben olyan értékes csomaggal érkezik, amelyet nem szívesen hagy a ruhatárban, akkor a kapuknál értékmegőrző szolgáltatás igénybe vehető. A ruhatárak és az értékmegőrző a rendezvény vége után 30 percig tartanak nyitva. A ruhatár díjazás ellenében vehető igénybe. Az el nem vitt tárgyakat talált tárgyként kezeljük.

A talált tárgyakat a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeljük.
Adott tárgy után érdeklődni munkanapokon 9-17 óra közt lehet a +36 1 422 2600-s telefonszámon.

A BudapestArena területén elhagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget.

A BudapestArena parkolóházzal rendelkezik, melyben a parkolás díjazás ellenében vehető igénybe.

A parkolóházat mozgásában korlátozott személy ingyen használhatja, azzal a feltétellel, hogy a belépéskor az eseményre megállapított díjat ki kell fizetnie, amit távozáskor a parkolóház személyzetétől a mozgáskorlátozott igazolványa és bejáratnál fizetéskor kapott nyugta ellenében visszakap.
A parkolóházat mindenki saját felelősségére veheti igénybe.

Felnőtteknek szóló előadásaink látogatását kisiskolás (6 éves) kor alatt nem javasoljuk. A kifejezetten gyermekeknek szóló rendezvényeknél is kérjük, vegyék figyelembe a korosztályi ajánlásokat.
Amennyiben a koncerten résztvevő gyermek viselkedésével vagy hangoskodással zavarja a felnőtt koncertek vendégeit, hostess kollégáink felszólíthatják őt és kísérőjét a terem elhagyására.

A személyzet távozásra szólíthatja fel azt a nézőt, aki beszélgetéssel vagy hangos viselkedéssel az előadást vagy annak élvezetét zavarja. A rendezvények alatt a mobiltelefon és más, a rendezvényt zavaró eszköz használata nem megengedett. Amennyiben a látogató a személyzet felszólítására sem hagy fel a hivatkozott eszközök rendezvény alatti használatával, a biztonsági szolgálat munkatársai felszólíthatják az érintett vendéget a rendezvényterem elhagyására. A ház biztonsági igazgatójának kifejezett kérésére a biztonsági szolgálat munkatársai felszólítás után kivezetik a rendezvényt zavaró személyt (személyeket), szükség esetén rendőri intézkedést kezdeményeznek.

A BudapestArena egész területén kép- és hangfelvétel készülhet, amelyen bármely látogató feltűnhet, de semmilyen követeléssel nem élhet a Társasággal, a szervezőkkel, a felvétel készítőivel, illetve annak jogos felhasználójával szemben.

A rendezvényeken bármilyen eszközzel történő kép- vagy hangrögzítés tilos, ide tartozik a mobiltelefonokkal készített kép- vagy hangfelvétel is. A jelen szabály be nem tartása szerzői- és szomszédos jogi jogsértés jogkövetkezményeit vonhatja maga után. Amennyiben a látogató a hostess személyzet felszólítására sem hagy fel a hangverseny, előadás, illetve rendezvény alatt a hang-, illetve hang- és képrögzítéssel, a biztonsági szolgálat munkatársai felszólíthatják az érintett vendéget a BudapestArena elhagyására.
Láthatóan súlyos alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy a programokat nem látogathatja, érvényes belépőjeggyel sem. A biztonsági szolgálat munkatársai jogosultak az ilyen befolyásoltság alatt lévő látogatókat az épületből való távozásra felszólítani.

Tilos behozni a BudapestArena területére:
Állatot (vakvezető kutya kivételével), ételt, italt, fegyvert vagy annak látszó tárgyat, illetve egyéb életre, testi épségre, egészségre, közbiztonságra veszélyes tárgyat vagy anyagot, kerékpárt, rollert, kismotort, görkorcsolyát, gördeszkát.

A BudapestArena egész épülete nemdohányzó. Dohányozni kizárólag az erre a célra kijelölt helyeken lehet.

A vendég köteles a BudapestArena helyiségeit rendeltetésüknek megfelelően használni és a környezetet rendben tartani, továbbá óvni és az előírásoknak megfelelően kezelni az épületben található eszközöket, berendezéseket és magát az épületet.
Rendkívüli esemény (pl.: természeti katasztrófa, tűz, bombariadó, stb.) esetén a látogató köteles pontosan betartani a BudapestArena személyzetének utasításait, valamint az épület kiürítési tervében szereplő előírások szerint viselkedni.

A fentiek a Házirend szabályai. Az a látogató, aki a jelen házirendet megsérti, figyelmeztetés után meghatározott időre vagy véglegesen kitiltható az épületből és ellene hatósági eljárás is indítható. A házirend megszegéséből fakadó károkért a házirendet megszegő vagy a házirendet megszegő személyért felelős személy felel. Amennyiben a házirend megszegése egyben jogszabálysértést is jelent, a házirendet megszegő vagy a házirendet megszegő személyért felelős személy viseli a jogszabályi felelősséget és őt terhelik az esetleges jogszabályi szankciók.

 

A házirend betartása közös érdekünk, ehhez kérjük tisztelt vendégeink segítségét. Kedves vendégeink együttműködésüket előre is köszönjük és örömmel várjuk Önöket rendezvényeinkre!

 

Adatkezelési tájékoztatók

TÁJÉKOZTATÓ

a www.budapestarena.hu webhelyen végzett, személyes adatnak minősülő adatok gyűjtéséről és kezeléséről

 

 

 • Ø Bevezetés:

 

 

Jelen Adatkezelési Tájékoztató (továbbiakban: „Tájékoztató”) célja, hogy a Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. tevékenysége és szolgáltatásai iránt érdeklődő, azt igénybe vevő, vagy igénybe venni szándékozó személyek /a továbbiakban együtt: „Érintettek”/ részére - a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően - tájékoztatást kapjanak a weboldalon gyűjtött, személyes adatnak minősülő adataik kezeléséről, az adatkezelés céljairól, jogalapjairól, az adatkezelő és adatfeldolgozó(k) személyéről és elérhetőségeiről, az adatkezelésre vonatkozó alapvető információkról.

A Tájékoztató célja továbbá, hogy az Érintettek:

 • megismerhessék az őket érintő adatkezeléshez kapcsolódó jogaikat,
 • tájékoztatást kapjanak arról, hogy személyes adataik kezelését érintő kéréseikkel, kérdéseikkel kihez és milyen módon fordulhatnak, a kért információt kitől és mennyi időn belül kaphatják meg,
 • amennyiben megítélésük szerint az adatkezeléssel összefüggésben őket jogsérelem érte, így például az adatkezeléssel kapcsolatosan nem kaptak kellő tájékoztatást vagy nem értenek egyet az abban foglaltakkal, vagy nem tartják jogszerűnek személyes adataik kezelését, ez esetben kihez fordulhatnak panaszukkal, illetve mely szervtől kérhetnek jogvédelmet.

 

Törekszünk arra, hogy jelen Tájékoztatóban közérthető és áttekinthető formában foglaljuk össze a fentiek ismertetését annak érdekében, hogy az Érintettek fel tudják mérni, hogy az Adatkezelővel történő kapcsolatfelvétel, kommunikáció, illetve termék/szolgáltatás igénybevétele során személyes adatnak minősülő adataik rögzítése, tárolása és az azokon végzett egyéb adatkezelési műveletek milyen hatással járhatnak információs önrendelkezési jogukra és magánszférájukra.

1.     Adatkezelő és jelen webhely azonosítása

 

1.1.  Adatkezelő:

Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság

Cégjegyzék száma: 01-09-868744

Adószáma: 13701536-2-42

Székhelye: 1062 Budapest, Váci út 3.

Webhely: https://www.budapestarena.hu

Elektronikus elérhetőség: https://www.budapestarena.hu/kapcsolat

 

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:  adat@budapestarena.hu

 

1.2.  Webhely: https://www.budapestarena.huinternetcímen elérhető webhely, az azon elérhető weboldal és aloldalak

2.     Adatkezelést meghatározó alapvető rendelkezések

 

2.1.    Az 1.2 alpontban meghatározott internetcímen elérhető webhelyet (a továbbiakban: webhely) üzemeltető, fent meghatározott Adatkezelő (a továbbiakban: Adatkezelő) szolgáltatása Magyarországra irányul, és azt Magyarországról nyújtja, egyetlen tevékenységi helye Magyarországon található. Ennek értelmében a szolgáltatás nyújtására, valamint a felhasználókra a szolgáltatás igénybevétele során (az adatkezelésre vonatkozóan is) a magyar jog az irányadó.

 

2.2.  Jelen tájékoztató hatálya a webhely felületének használatára, ott elérhetővé tett elektronikus tartalmak megtekintése, szolgáltatások igénybevétele során végrehajtott személyes adatkezelésnek minősülő adatkezelésekre vonatkozik.

 

2.3.   Jelen tájékoztató értelmében:

 

2.3.1.        Felhasználó: a webhelyet böngésző természetes személyek függetlenül attól, hogy a webhely mely oldalait, vagy aloldalait látogatják                                                                                           

2.3.2.        Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (a továbbiakban: Érintett), így az Önre, vagy más természetes személyre vonatkozó bármely információ; így például valamely azonosító, például név, születés időpontja, lakcím, e-mail cím, telefonszám stb.,

 

2.3.3.         Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza;                      (lásd 1.1. pont)

 

2.3.4.         Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel; (lásd 3.1.5 és 3.2.5 pontok)

 

2.4.  Adatkezelő a személyes adatainak kezelése során felel az alábbi alapelvek betartásáért:

a)       a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kezeli („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);   

b)       a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjti és azokat nem kezeli ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon („célhoz kötöttség”);                                                                                                                    

c)       a kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak legyenek, és a szükségesre korlátozódjanak („adattakarékosság”);               

d)       a személyes adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek, és minden észszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törölje vagy helyesbítse („pontosság”);                                                                                                               

e)       a személyes adatokat olyan formában tárolja, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé („korlátozott tárolhatóság”);                                                                                               

f)        a személyes adatokat oly módon kezeli, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

2.5.  Adatkezelő tevékenységét a vonatkozó hatályos Európai Uniós, valamint nemzeti jogszabályok alapján, így elsősorban:

 

 1. az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet); (The EU General Data Protection Regulation - Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete), (a továbbiakban: GDPR),

 

 1. Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Ekertv.),

 

rendelkezései alapján végzi.                                                                                  

 

                      

3.     A webhelyen végzett egyes adatkezelések

 

3.1.  Az Érintett által a webhelyen kezdeményezett, információ kérésére irányuló kapcsolatfelvétellel és kommunikációval összefüggésben kezelt személyes adatok, beleértve az Adatkezelővel, annak tevékenységével összefüggő reklamációt és panaszkezelést is.

 

3.1.1.    Érintettek köre

 

Mindazon felhasználók, akik a  webhelyen kínált szolgáltatással összefüggő információ megszerzése, avagy a webhely tartalmával, Adatkezelő személyével és tevékenységével összefüggésben reklamáció, panasz benyújtása érdekében, a webhelyen keresztül, személyes adataik megadásával felveszik a kapcsolatot Adatkezelővel.

3.1.2.     Az adatkezelés célja

 

Az Ön, vagy más, a kapcsolatfelvételi adatlapon információs igényt előterjesztő és/vagy a webhelyet, Adatkezelőt, annak tevékenységét értékelő, véleményező, vagy azzal összefüggésben panaszt megfogalmazó természetes személy azonosítása, kapcsolattartás lehetőségének a biztosítása, beleértve a panasszal kapcsolatosan tett intézkedésekről történő tájékoztatást is.

 

Amennyiben nem adja meg kapcsolattartáshoz szükséges adatait, ez esetben nem tudjuk Önnel a kapcsolatot felvenni és nem tudunk kérésének megfelelő tájékoztatást adni.

 

További személyes adatok megadása nem kötelező, azonban azok az információs igény teljes körű kiszolgálását, a panasz és reklamáció megfelelő kezelését és elbírálását biztosító tényszerű, teljes körű kivizsgálás végrehajtását segítik, illetve azt előnyösen befolyásolhatják.

 

3.1.3.    Az adatkezelés jogalapja

 

Hivatkozott személyes adatait az Ön előzetes hozzájárulása alapján kezeljük /GDPR. 6. cikk. (1) bek. a.) pontja/, mely hozzájárulását megadottnak tekintjük azzal, hogy információ igényének kiszolgálása, illetve panaszának kezelése érdekében Ön személyes adatai egyidejű megadásával további intézkedés érdekében keresett meg minket.  

 

3.1.4.    Az adatkezelés időtartama

 

A jelen pontban meghatározott céllal kezelt adatait hozzájárulásának visszavonásáig, de legfeljebb az adatkezelés céljának megvalósulásáig, így kérdésének, információ igényének megválaszolásáig, kiszolgálásáig - kivéve a panaszügyben történő adatkezelést - kezeljük.  

 

Hozzájárulását bármikor, a www.budapestarena.hu oldalon tett nyilatkozatával visszavonhatja, a visszavonás azonban nem érinti az azt megelőző adatkezelés jogszerűségét. Amennyiben személyes adatait nem kívánja megadni, avagy már megadott adatai vonatkozásában hozzájárulását visszavonja, a kérdéseire vonatkozó információkat nem tudjuk Önnek átadni, illetve egyéb igényének sem tudunk eleget tenni.

 

Reklamáció, panasz esetén személyes adatait, valamint a kapcsolódó ügyintézésre vonatkozó dokumentációt nyilvántartjuk és gondoskodunk azok elévülési határidő (5 év) végéig történő megőrzéséről.

3.1.5.    Az adatok kezelését végző adatfeldolgozók

 

Név

Székhely

Feldolgozásra átadott adatok köre

Adatfeldolgozói feladat

INTEGRITY Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság  

Cégjegyzékszám:

07-09-003739

 

8000 Székesfehérvár, Gyetvai u. 6.

 

bármely és valamennyi, a webhelyen gyűjtött és kezelt személyes adat

webtárhely  üzemeltetése

Gránit-Pólus Központi Ügyviteli és Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

Cégjegyzékszám:

01-09-705055

 

1062 Budapest, Váci út 3.

 

bármely és valamennyi, a webhelyen gyűjtött és kezelt személyes adat

levelezés szolgáltatás

 

Gránit-Pólus Management Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. Cégjegyzékszám:

01-10-046760

 

1062 Budapest, Váci út 3

 

 

bármely és valamennyi, a webhelyen gyűjtött és kezelt – és a jogi szolgáltatás ellátásához szükséges - személyes adat

jogi szolgáltatás, beleértve panaszok, kifogások kezelését

 

 

3.2.  Az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatásra vonatkozó ajánlatkérésekkel összefüggésben kezelt személyes adatok, ideértve az ezzel összefüggő kapcsolattartást is.

 

3.2.1.    Érintettek köre

Szolgáltatásaink igénybevételének egyszerűsítése, a velünk történő hatékony kapcsolatfelvétel biztosítása érdekében felhasználóink részére a Webhelyen ajánlatkérő adatlap érhető el (Sky Restaurant & Bar bérlés)

 

Érintettek mindazon természetes személyek, akik magánszemélyként, vagy jogi személy megbízásából annak kapcsolattartójaként az ajánlatkérő űrlapon, vagy a weblapon található „Általános előrhetőségek” űrlapon  személyes adatainak megadásával ajánlatot kérnek,  illetve szerződéskötési szándékkal/igénnyel fordulnak hozzánk.

 

3.2.2.    Az adatkezelés célja

 

Adatkezelőként a webhelyen keresztül is biztosítjuk, hogy szolgáltatásaink iránt érdeklődő természetes személyek (magánszemélyek, vagy jogi személyek megbízott kapcsolattartói) az azokra vonatkozó információt közvetlenül elérjék, és a kínált szolgáltatásra vonatkozóan adatkezelőtől közvetlen ajánlatot kérjenek, továbbá a szerződési szándékuk kinyilvánításával az annak megkötését megelőző lépések végrehajtását kezdeményezzék.

 

3.2.3.    Az adatkezelés jogalapja

 

Hivatkozott személyes adatait az Ön előzetes hozzájárulása alapján kezeljük /GDPR. 6. cikk. (1) bek. a.) pontja/, valamint azok kezelése a szerződés megkötését megelőzően az Ön kérésére történő lépések megtételéhez szükségesek (pl. ajánlat elkészítése, szerződés előkészítése, stb.); /GDPR. 6. cikk. (1) bek. b.) pontja/

 

3.2.4.      Az adatkezelés időtartama

 

Személyes adatait a hozzájárulásának visszavonásáig, de legkésőbb az Ön által kért ajánlat érvényességi idejének lejáratáig kezeljük.

 

Hozzájárulását bármikor, a www.budapestarena.hu oldalon tett nyilatkozatával visszavonhatja, a visszavonás azonban nem érinti az azt megelőző adatkezelés jogszerűségét. Amennyiben hozzájárulását visszavonja, termékre, szolgáltatásra vonatkozó ajánlatot nem tudunk adni.

 

 

3.2.5.     Az adatok kezelését végző adatfeldolgozók

 

 

 

Név

Székhely

Feldolgozásra átadott adatok köre

Adatfeldolgozói feladat

INTEGRITY Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság  

Cégjegyzékszám:

07-09-003739

 

8000 Székesfehérvár, Gyetvai u. 6.

 

bármely és valamennyi, a 3.1.2. pontban megadott adat

webtárhely  üzemeltetése

Gránit-Pólus Központi Ügyviteli és Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

Cégjegyzékszám:

01-09-705055

 

1062 Budapest, Váci út 3.

 

bármely és valamennyi, a 3.1.2. pontban megadott adat

levelezés szolgáltatás

 

Gránit-Pólus Management Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. Cégjegyzékszám:

01-10-046760

 

1062 Budapest, Váci út 3

 

 

bármely és valamennyi, a 3.1.2. pontban megadott adat

jogi szolgáltatás, beleértve panaszok, kifogások kezelését

 

 

 

4.     Sütik (cookies) kezelése

 

4.1.  Mi is az a süti?

 

A cookie (magyarul „süti") egy olyan kisméretű adatcsomag, amit az internetes szolgáltatások a böngészőben tárolnak el. A hatékony és modern felhasználói élményt nyújtó online szolgáltatás működéséhez ma már elengedhetetlen technológia, amelyet manapság minden böngésző támogat.

4.2.  Milyen sütiket és mire használnak az adatkezelők?

 

Az Adatkezelők a sütiket a következő célból használhatják

 • webhely fejlesztése,
 • az Ön navigációjának megkönnyítése a webhelyen és az oldal funkcióinak        használata során, így biztosítva a zökkenőmentes felhasználói élményt,
  • információ gyűjtése azzal kapcsolatban, hogy hogyan használja a webhelyet                    - annak felmérésével, hogy weboldalunk melyik részeit látogatja vagy használja leginkább - így megtudható, hogyan biztosítható Önnek még jobb felhasználói élményt, ha ismét meglátogatja a webhelyet.

4.3.  Hogyan ellenőrizheti, és hogyan tudja kikapcsolnia a sütiket?

 

Minden modern böngésző engedélyezi a sütik beállításainak változtatását. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, ezek a beállítások azonban általában megváltoztathatók, így a böngésző meg tudja akadályozni az automatikus elfogadást, és minden alkalommal fel tudja ajánlani a választás lehetőségét, hogy engedélyezi-e a sütiket.

A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat:

 

 

4.4.  Adatkezelő által alkalmazott sütik típusai

A Webhelyen történő egyszerű, felhasználói fiókba történő bejelentkezés nélküli böngészés során semmilyen személyes adatot nem gyűjtünk és nem kezelünk.

A weboldal az alábbi cookie-kat alkalmazza:

 • kényelmi süti:

Ez a süti nem tudja Önt személy szerint beazonosítani, olyan információkat gyűjt, hogy a felhasználó járt e már korábban weboldalunkon, illetve a böngészéshez milyen böngészőt használt.

Ez annak érdekében történik, hogy a következő látogatás alkalmával a webhelyen ne jelenítsük meg azon információkat, melyeket az azt első alkalommal meglátogató felhasználóknak szánunk. Az alkalmazott kényelmi sütikben lévő információk nélkül honlapunk kevésbé gördülékenyen ugyan, de működhet. A kényelmi sütit a kliens gép böngészője tárolja 8 napos lejárati idővel.

5.     Adatbiztonsági intézkedések

 

5.1.  Adatbiztonság alapvető feltételeinek biztosítása

 

Társaságunk  maradéktalanul betartja az adatok biztonságát szolgáló adat- és titokvédelemi, információbiztonsági, valamint hozzáférésre vonatkozó előírásokat, a kor műszaki színvonalának megfelelő IT rendszer működtetésével, szervezési intézkedésekkel gondoskodunk a megfelelő adatvédelemről.

 

 

Az adatkezeléshez alkalmazott számítástechnikai eszközöket akként választjuk meg és úgy üzemeltetjük, hogy a kezelt adatok vonatkozásában mindenkor biztosított legyen az Ön, illetve más Érintettek számára:

 

a)     a hozzáférés (rendelkezésre állás),

b)     a hitelesség,

c)     az adatok változatlansága (integritása)

d)     a jogosulatlan hozzáférés elleni védelem (az adatok bizalmassága).

 

 

 

Az adatkezelés során biztosítjuk az informatikai rendszer:

 

-        zártságát (a lehetséges adatkezelési veszélyforrások figyelembevételével),

-        védelme teljeskörűségét (az informatikai rendszer minden elemére kiterjed a védelem),

-        védelem folytonosságát (időben folyamatosan megvalósul a védelem),

-        a lehetséges kockázatokkal arányos voltát.

 

 

 

 

6.     Az adatok megismerésére jogosult személyek

 

Társaságunk biztosítja, hogy az Ön személyes adatait mindenkor megóvja illetéktelen személy tudomására jutásától.

 

Jogszabályban rögzített felhatalmazás alapján bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információ-szabadság Hatóság, és arra feljogosított egyéb hatóság(ok) megkereshetnek bennünket az adatkezeléssel kapcsolatosan a személyes adatok átadása, továbbítása érdekében. Ilyen esetben csak olyan adatokat és csak olyan mértékben adunk ki, amelyre jogszabály kötelez minket és a megkeresés teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges.

 

 

 

 

7.     Az Ön, mint Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

 

Az Érintettek, így az Ön számára minden esetben lehetővé tesszük a Rendeletben biztosított jogoknak az ott meghatározott korlátozások figyelembevételével történő gyakorlását.

 

-        Kell-e igazolnia Önnek, mint Érintettnek a kérelme jogalapját?      

 

Kérelmének jogalapját nem szükséges igazolnia, az adatvédelemhez kapcsolódó jogok az érintettek alapjogai közé tartoznak.

 

-        Kell-e Önnek, mint Érintettnek azonosítania önmagát?        

Igen, azonosítása szükséges. Az azonosíthatóság hiánya a kérelem megtagadásához vezethet.

Az azonosítás történhet:

 

-        a kérelem személyes benyújtása (vagy az adat átvétele) esetén: személyazonosság igazolására alkalmas hatósági okmány bemutatásával /az igazolvány nem kerül másolásra/;

-         a kérelem on-line benyújtása esetén a kérelem teljesítését előkészítjük, az adatot azonban csak az azonosítás elvégzése után adjuk át a kérelmezőnek.

(kérjük a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági okmány másolatát ne küldje meg, tekintettel arra, hogy az elektronikus levélben történő okmány küldés nem azonosítja az Érintettet/Önt, viszont szükségtelen adatkezelést eredményez)

 

 

-        Kell-e Önnek, mint Érintettnek hivatkoznia a kérelem tárgyát képező adattal való kapcsolatára?

 

Igen, a kérelem tárgyát képező adattal való kapcsolatára szükséges hivatkoznia. A pontos és egyértelmű kapcsolatra hivatkozás nélkül a kérelmének teljesítése megtagadható.

 

-        A kérelem benyújtásának helye és módja:

 

Ön, mint Érintett a kérelmét Adatkezelő jelen Tájékoztatóban megjelölt postai címére küldött levéllel, vagy a https://www.budapestarena.hu/kapcsolat oldalon tett üzenettel terjesztheti elő.

 

 

Ön, mint érintett, jogosult:

 

 

 • előzetes tájékoztatásra, továbbá kérheti tájékoztatását a személyes adatai kezeléséről és/vagy az adataihoz történő hozzáférést – mely esetben tájékoztatást kap arról, hogy Önre vonatkozóan adatkezelő kezel-e személyes adatot, s ha igen, mi annak pontos célja, jogalapja, a kezelt adatok köre, és az adatkezelésre vonatkozó /jelen Tájékoztatóban rögzített/ főbb szabályai, s kérelmére akár rendelkezésére bocsátjuk a kezelt személyes adatainak másolatát; 

Ha kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre:

 

a)

észszerű összegű díj számítható fel, vagy

b)

megtagadható a kérelem alapján történő intézkedés.

 

A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása Társaságunkat, mint Adatkezelőt terheli.

 

 • adatainak helyesbítését, azaz az Önre vonatkozó pontatlan személyes adat helyesbítését, kijavítását, hiányos adatai kiegészítését;
 • adatai törlését, azaz az adat felismerhetetlenné tételét oly módon, hogy annak helyreállítása többé ne legyen lehetséges;

A törlés iránti kérelem akkor teljesíthető, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

a)           a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat kezeljük;

b)          Ön visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

c)           Ön tiltakozik az adatai kezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az üzletszerzési céllal kezelt adatai vonatkozásában tiltakozik az adatkezelés ellen;

d)          a személyes adatait jogellenesen kezeljük;

e)           a személyes adatokat a ránk alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

f)            a személyes adatok gyűjtésére a Rendelet 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem teljesíthető, haaz adatkezelés jogi igényünk előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

 

 

 • adatai kezelésének korlátozását, melynek alapján kérésére korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 

a)         ha mint Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, mely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatai pontosságát;

b)      ha az adatkezelés jogellenes, és Ön, mint az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

 

c)       ha már nincs szükség a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön, mint Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;           

           

 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

Korlátozás elrendelése esetén, a vonatkozó előírások szerint előzetesen tájékoztatjuk az adatkezelés korlátozásának feloldásáról.

 

Erre irányuló igényétől függetlenül is sor kerülhet az adatkezelés korlátozására, különösen – de nem kizárólagosan – az alábbi esetekben:

 

a)           ha a felügyleti hatóság (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) elrendeli,

b)          ha Társaságunkat az arra jogosult hatóság, bíróság kötelezi a korlátozásra,

c)           saját döntésünk alapján, ha megítélésünk szerint az adatok törlése sértené az Ön, mint Érintett, vagy harmadik fél jogos érdekeit (így különösen, ha az adatok bizonyítékként való megőrzése szükséges /pl. vizsgálat vagy eljárás lezárásáig/)

 

 • adatvédelmi incidens esetén az Ön kérelmére tájékoztatást adunk az adatvédelmi incidens:

 

a)           körülményeiről,

b)          hatásairól és

c)           az elhárítására megtett intézkedésekről.

 

 • ha adattovábbítás történik a jogszabályokban meghatározott kivételek esetén kívül, kérelmére tájékoztatást adunk annak jogalapjáról és címzettjéről.

 

 

 

 

 

 

 

7.1.  A hozzájárulás visszavonása:

 

A hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén Ön a hozzájárulást bármely időpontban visszavonhatja, mely visszavonás azonban nem érinti az ennek időpontját megelőző, hozzájáruláson alapult adatkezelés jogszerűségét.

 

 

8.     Adatkezeléssel összefüggő jogok gyakorlására vonatkozó eljárási rend

 

Társaságunk, mint Adatkezelő lekésőbb az Ön kérelmének beérkezésétől számított 30 napon belül ad tájékoztatást a GDPR 15 – 22. cikk szerinti kérelme alapján foganatosított intézkedéseiről, mely határidő szükség esetén /a kérelem összetettségét és a kérelmek számát figyelembe véve, a GDPR 12. cikk (3) bek. alapján/) két hónappal meghosszabbítható.

 

A határidő meghosszabbításáról az eljárásra nyitva álló határidőn belül értesítjük, a meghosszabbítás okának megjelölésével.

 

 

 

 

9.     JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK:

 

       PANASZ ELŐTERJESZTÉSE:             javasoljuk, hogy hatósági vagy bírósági eljárás kezdeményezése előtt éljen a közvetlenül hozzánk előterjeszthető kérelem, panasz, tiltakozás (és mind ezekkel kapcsolatos egyeztetés) lehetőségével.

Fenti célból rendelkezésre álló telefonszámunk, e-mail és postacímünk, valamint adatvédelmi tisztviselőnk elérhetősége jelen Tájékoztató Bevezető részében olvasható.

 

        HATÓSÁGI ELJÁRÁS

KEZDEMÉNYEZÉSE:                       Ön belátása szerint adatvédelmi bejelentést tehet és hatósági eljárást kezdeményezhet, amennyiben úgy ítéli meg, hogy megsértettük a személyes adatainak kezelésére vonatkozó kötelezettségeit.

 

Az illetékes hatóság:

 

     Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

 

címe:                       Budapest, Falk Miksa u. 9-11, 1055,

postacím:               1363 Budapest, Pf.: 9.

telefonszáma:        +36 (1) 391-1400,

elektronikus levelezési címe: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlapjának címe:                      http://naih.hu

 

 

 

     BÍRÓSÁGI ELJÁRÁS

     KEZDEMÉNYEZÉSE:                         Amennyiben Ön, mint Érintett nem ért egyet a kérelmével vagy tiltakozásával kapcsolatos döntésünkkel, vagy a ránk vonatkozó kötelező válaszadási határidőt elmulasztjuk, Ön - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

A pert az Ön – választása szerint – a lakóhelye vagy      tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja.

 

 

Amennyiben a jelen Tájékoztatóval kapcsolatosan bármilyen kérdése, észrevétele van, kérjük, jelezze a Tájékoztató Bevezetőjében megjelölt telefonszámon, vagy e-mail címen, vagy Adatkezelő postai címére küldött levélben.

 

Budapest, 2022. 11. 17.

Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft.

                           Adatkezelő

 

 

Kártyás fizetés

Kérjük, hogy hozd magaddal bankkártyádad, mert a BudapestArena büféi készpénzmentesek!

Repohár info

A Papp László Budapest Sportaréna büféiben repoharat használunk.

További info: 

https://cuprevolution.eu/hu

GYIK

Mobilalkalmazás

Az Aréna mobilalkalmazásának használati útmutatója itt tölthető le:

Használati útmutató

Parkolóház

Mikortól lehet behajtani a parkolóházba az előre megváltott online parkolójeggyel eseménynapon?
1 órával a Budapest Aréna kapuinak megnyitása előtt már be lehet hajtani a parkolóba az eseményes parkolójeggyel.

Milyen előnye van a parkolójegy előre történő megváltásának?
Aki előre megveszi a parkolójegyet (Aréna applikációban, illetve egyes rendezvények esetében a jegyértékesítés során), annak garantáltan lesz hely a parkolóházban, mivel az a kapacitás teltház esetén is fenntartrásra kerül. Gyorsabb bejutást a jegy alapvetően nem garantál, hiszen nincs külön sáv, ugyanakkor minél többen vásárolják meg előre a jegyet, annál gyorsabb a beléptetés, tekintettel arra, hogy nem kell a díjfizetéssel a belépéskor feltartani a sort.

Nem látszik a QR-kód fele. Mit csináljak? Nem érvényes a jegyem?
A parkolójegy érvényes. Az Aréna közelében aktiválódni fog a jegy, és betölt a teljes QR-kód.

Lehet-e parkolni a parkolóban, amikor nincs rendezvény?
Rendezvényeken kívüli időszakban, a parkolóház óradíjas alapon igénybe vehető vagy akár nappali bérlet is vásárolható, amely hétköznapokon reggel 6 óra és 18 óra között biztosít parkolási lehetőséget a vendégek számára. A nappali bérlet bruttó díja 8,000 Ft/hó. Helyi lakosok számára, korlátozott számban 0-24-es bérlet is elérhető.

Hogyan tudok ÁFAs számlát kérni a parkolási díjról?
Parkolásról ÁFAs számlát a parkolás napján a parkolóházat kezelő diszpécser szolgálat tud kiállítani, a kihajtó sorompóknál található diszpécseri helyiségben.

Van-e elektromos töltő a parkolóházban?
Igen, 9 db elektromos töltő került kialakításra, amelyek a parkolóház nyugati oldalán, az Ifjúság útjával párhuzamosan helyezkednek el.

Jegypénztár, jegyvásárlás

Mikor van nyitva a jegypénztár?
Eseménynapon 1 órával a kapunyitás előtt nyit a jegypénztár, és a produkció kezdete után 30 perccel bezár (koncert esetében).

Honnan célszerű jegyet vásárolni?
Minden esemény rendelkezik hivatalos, úgynevezett elsődleges jegyértékesítővel. A www.budapestarena.hu/programok oldalon az egyes események alatt szerepel egy jegyvásárlási link, amely garantált hivatalos jegyértékesítési oldalra vezet. A másodlagos jegypiacon történő vásárlást mindenki kizárólag a saját felelősségére tegye, mi felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy pdf alapú jegy akárhányszor elküldhető levélben vagy kinyomtatható. Egy vonalkód / QR kód azonban kizárólag egyszeri belépésre jogosít.

Van-e korhatár, ami alatt ingyenes az esemény?
Ez jellemzően a 2 éves kor, de ez eseményenként szervező döntése alapján változhat, így javasoljuk ennek ellenőrzését a szervező által kiadott tájékoztatóban (jellemzően elérhető a hivatalos jegyértékesítő oldalán).

Van-e korhatár, ami alatt nem lehet jönni a koncertre?
Alapvetően nincs, ugyanakkor kisgyermekek, illetve kifejezetten kisbabák számára a koncertek látogatása nem javasolt. Eseményenként szervező döntése alapján változhat, így javasoljuk ennek ellenőrzését a szervező által kiadott tájékoztatóban (jellemzően elérhető a hivatalos jegyértékesítő oldalán).

Hány éves kortól jöhet kísérő nélkül fiatal korú?
Jellemzően szervezők a 14 éves kor feletti fiatalok esetében engednek önálló belépést, de ez eseményenként szervező döntése alapján változhat, így javasoljuk ennek ellenőrzését a szervező által kiadott tájékoztatóban (jellemzően elérhető a hivatalos jegyértékesítő oldalán).

Mivel lehet fizetni a jegypénztárban?
Irodánkban vásárolhat készpénzzel, bankkártyával, valamint elfogadunk Edenred Ticket Culture & Sport utalványt, azonban SZÉP kártyát és Erzsébet utalványt / kártyát nem fogadunk el!

Vendéglátás

Hogyan lehet fizetni az Aréna büféiben?
A Budapest Aréna büféi készpénzmentesek, így kizárólag bankkártyás fizetés lehetséges.

Hozhatok magammal ételt vagy italt?
Az Aréna területére nem hozható be saját étel vagy ital, viszont van lehetőség étel és ital vásárlására büféinkben.
A Budapest Aréna készpénzmentes, kérjük hozza magával a bankkártyáját!

Hogyan működik a RePohár?
Az első ital vásárlásakor egy egyszeri 500 Ft-os díjat kell fizetni a RePohárért. A következő ital vásárlásakor a használt poharat már automatikusan tiszta pohárra cserélik a büfében. Az esemény végén két lehetőség van. Amennyiben valaki megtartaná a poharat, akkor erre lehetősége van, amennyiben visszaváltaná, úgy a nyitva lévő büfékben, vagy a Budapest Aréna előtti dekk területen, erre a célra telepített visszaváltó ponton lehet leadni a poharat, amelyért a vendég egy tokent kap. Ez a token más rendezvény alkalmával akár itt nálunk, akár nagyon sok más helyszínen pohárra váltható. Kérjük, hogy a poharat ne dobják el, hiszen akkor nem tölti be körforgásos, környezetvédelmi szerepét.

Miért van RePohár?
A Budapest Aréna üzemeltetőjének célja az egyszer használatos műanyag termékek kivezetése környezetvédelmi szempontból. Ennek köszönhetően évente kb. 800,000 db műanyag pohár nem kerül felhasználására, amely 7,5 tonna műanyag szemét megtakarításnak felel meg. Mivel a PET palackból az ital kitöltésre kerül, így maga a palack 100%-ban szelektíven visszagyűjthető.

Miért van díja a RePohárnak?
A RePohár egyszeri (!) díja nem profitelem, hanem a pohár gyártásának, majd a többszöri felhasználás miatti mosási költségének fedezetére szolgál.

Miért kell a PET palackból kitölteni az italt?
Biztonsági okból nem kiadható a PET palack, ezért kell pohárba kitölteni az italt. Ezt a biztonsági előírást nem a ház, hanem a fellépő produkciók írják elő a helyszín számára.

További hasznos információk

Ki kell nyomtatni a jegyet a beléptetéshez?
Nincs szükség nyomtatott jegyre. A vonalkód vagy QR kód a telefon képernyőjéről is beolvastatható a belépő kapuknál.

Mikor célszerű megérkezni?
Bár a Budapest Aréna méretéből adódóan számos beléptető kapuval rendelkezik egy-egy rendezvényre akár 10 ezer feletti vendég is érkezhet, amely egy kisvárosnyi ember. Ennyi ember beléptetése, büfékben, ruhatárakban történő kiszolgálása a leggyorsabb technikák alkalmazása mellett is időt vesz igénybe, így javasoljuk, hogy tájékozódjanak előre (honlap, BudapestAréna facebook oldala, jegyértékesítő tájékoztató levele, stb.), hogy az esemény kezdete előtt mennyivel van kapunyitás. Kérjük, érkezésüket ne az utolsó pillanatra hagyják, főleg abban az esetben, ha esetleg a Puskás Arénában is rendezvény van párhuzamosan, hiszen akkor lezárások is lehetnek a környéken.

Hogyan célszerű megérkezni?
A Budapest Aréna elhelyezkedésének köszönhetően szinte bármilyen tömegközlekedési eszközzel megközelíthető. A kötött-pályás közlekedés esetén az ezekkel történő érkezési idő viszonlyag jól tervezhető. Mivel a Budapest Aréna rendelkezik egy 1000 férőhelyes parkolóházzal, így természetesen autóval is érkezhetnek. Itt javasoljuk a parkolójegy előre történő megváltását, illetve a hosszabb menetidővel történő számolást, tekintettel arra, hogy a környék utcáinak forgalmára nincs ráhatásunk.

Van ruhatár és csomagmegőrző?
Számos ruhatár van az Arénán belül, viszont a csomagmegőrző működése eseményenként eltérő lehet. A ruhatárak és az értékmegőrző a rendezvény vége után 30 percig tartanak nyitva. A ruhatár díjazás ellenében vehető igénybe (csak készpénzes fizetéssel vehető igénybe).

Mi az, amit tilos bevinni a házba?
Általában tilos bevinni a rendezvényre bármely professzionális kép és hangrögzítő eszközt, ételt és italt, üveget, fegyvert, drogot, vagy bármely egyéb, a szervezők által veszélyesnek ítélt tárgyat, valamint A4-es méretűnél nagyobb táskát, vagy csomagot. Ezen tárgyakat díjfizetés ellenében a csomagmegőrzőben kell elhelyezni.

Kutyát vagy más háziállatot bevihetek?
Nem, kivétel a vakvezető kutya (szolgálati kutya).

Mozgáskorlátozott vagyok, hogy tudok bejutni?
Mozgáskorlátozott látogatóink az adott rendezvény elsődleges jegyértékesítőjénél igényelhetnek jegyet saját, valamint kísérőjük részére dedikált helyekre (kerengő szintjén, azaz a 100-as szektorok tetején). A dedikált helyek a katasztrófavédelmi szabályok alapján kerültek kijelölésre. A kísérő biztosítása a mozgáskorlátozott vendég kötelező feladata. Bejutás az utcáról a főbejárat szinten történhet (Kerepesi - Hungária sarok felől van rámpa), a parkolóból a 3-as lépcsőházon keresztül (ott lift elérhető).

Van-e baba-mama szoba?
Igen, a főbejárati szinten, a liftek mellett található pelenkázó helyiség.

Talált tárgyak
Az arénában a személyzet, vagy a vendégek által megtalált és leadott tárgyakról a Kapcsolat oldalon tud érdeklődni.

Az esemény maga

A Budapest Aréna a rendezvény szervezője?
Nem. Cégünk mint a Budapest Aréna üzemeltetője nem szervez eseményt, mi kizárólag a helyszínt biztosítjuk a kapcsolódó szolgáltatásokkal. Amennyiben a produkcióval kapcsolatos bármilyen kérdése lenne, vagy nem volt elégedett a hang-fény technikával, úgy kérjük, hogy forduljon az esemény szervezőjéhez, amely cég a jegyen feltüntetésre kerül.

Panasz esetén hogyan jutok a Panaszkönyvhöz?
A Panaszkönyvek a főbejáratnál található INFO pultnál érhetőek el. Produkcióval kapcsolatos panasz esetén a produkciós panaszkönyvet kérje el, míg a rendezvény lebonyolításával kapcsolatos észrevétel esetén a ház saját panaszkönyvébe írjon. Vendéglátás kapcsán történő panasz esetén minden büfében elérhető panaszkönyv, ugyanakkor probléma esetén első körben javasoljuk az üzletvezetővel történő helyszíni egyeztetést.