Történet

A Budapest Sportcsarnok 1999 decemberében egy sajnálatos tragédia következtében a tűz martalékává vált. A katasztrófa mélységesen megrendítette a közvéleményt. Magyarországon a BS volt az egyetlen olyan több ezer embert befogadni képes, fedett épület, amely nemcsak sportrendezvényeknek, hanem egyéb kulturális eseményeknek is otthont adott. Az épület szinte teljesen leégett, ezért a magyar lakosságban és politikusokban egyaránt megfogalmazódott az a szándék, hogy mihamarabb felépüljön egy új sportkomplexum. A tendert a francia Bouygues építőipari cég nyerte el, amely konzorcium – 2002-ben – kivívta magának a világ legnagyobb építővállalatának címét.

A Budapest Sportaréna egyedi kavics formáját csakúgy, mint az egész épület együttest magyar építészek (KÖZTI) tervezték együttműködve az anglo-amerikai "Sports Concepts" építészeti irodával. A Budapest Sportaréna építése 2001. június 30-án kezdődött el. A "Kavicsba" 50 000 tonnányi betont, 2 300 tonna acélszerkezetet, több mint 11 000 000 csavart és több kilométernyi kábelt helyeztek el.

Az épületkomplexum olyan nehéz, mint az Erzsébet híd és a Szabadság híd együtt. Ha megemelnénk és megmérnénk, a mérleg 200 000 tonnát mutatna. Magyarország legnagyobb összefüggő gránitfelülete borítja a komplexum gyalogosterét, amely 25 000 m2. Az épületet a nagyközönség számára ünnepélyesen Jánosi György sportminiszter adta át 2003. március 13-án. Ugyanezen a napon a magyar könnyűzenei élet legnagyobb sztárjai szórakoztatták az épületbe először látogató közönséget. Március 14-én a nyitógála egy gigantikus klasszikus-komoly zenei koncerttel zárult: Beethoven IX. szimfóniájával, amely egyben szimbolizálta Magyarország leendő belépését az Európai Unióba.

A Budapest Sportaréna 2004. május 28-a óta viseli Papp László nevét

Megközelítés és parkolás

Az Aréna közvetlen közelében az alábbi helyi tömegközlekedési eszközök állnak meg:
• 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomás
• 1-es villamos Puskás Ferenc Stadion megálló
• 30 és 95-ös buszok
• 75 és 80-as trolibuszok

Déli pályaudvarból: M2, Puskás Ferenc Stadion megálló

Nyugati Pályaudvarból: M3 - Deák tér - M2 - Puskás Ferenc Stadion

Keleti Pályaudvarból: M2 - Puskás Ferenc Stadion Népliget autóbusz-állomás: 1-es villamos - Kerepesi út megálló

Árpád híd autóbusz-állomás: 1-es vilamos – Kerepesi út megálló Stadion autóbusz-pályaudvar: gyalog fél perc

Etele tér autóbusz-állomás: 103-as busz - Népliget - 1-es villamos - Kerepesi út; vagy a 7-es buszcsalád metró-kapcsolódási pontjai

Ferihegyi reptér: taxival 20-25 perc vagy reptéri BKV-busz - M3 - Népliget megálló - 1-es villamos - Kerepesi úti megálló

 

Azok számára, akik nem tömegközlekedéssel közelítik meg az épületet, 1149 férőhelyes parkoló áll rendelkezésre (behajtás az Ifjúság útja felől). Főbb városi útvonalak, ahonnan az Ifjúság útja megközelíthető: Stefánia út, Kerepesi út, Dózsa György út. Vidékről érkezők az autópályák elhagyása után a Hungária körúton közelíthetik meg az Arénát. (GPS: É47,50298; K19,10452)

Rendezvények alatt a parkolási díj: 1 500 Ft/alkalom. Rendezvényeken kívüli időszakban, a parkolóház díjairól érdeklődjön a parkoló üzemeltetőjénél. Mobil: +36 20 469 6047 T: +36 1 422 2650

A BudapestArena megközelítése mozgásukban korlátozott vendégeink számára az alábbiak szerint biztosított az épület előterére (deck), ahonnan akadálymentesen tudnak eljutni az főbejárathoz:
autóval a BudapestArena parkolóházának 2-es és 3-mas lépcsőházainak liftjein keresztül, a tömegközlekedési eszközök megállóitól pedig a Metro Hungária körút felőli kijáratánál biztosított akadálymentes feljutási lehetőség.
Metróval érkező vendégeink figyelmét szeretnénk felhívni, hogy a Metro Ifjúság úti kijáratánál találnak liftet, innen a Hungária körút felőli kijárathoz átjutva lelhető fel akadálymentes feljutási lehetőség.
Felhívjuk a kerekes székes vendéggel érkezők figyelmét, hogy a BudapestArena külön kijelölt helyet biztosít a kerekes székes vendégei részére, részletekért kérjük, érdeklődjenek az info@budapestarena.hu címen.

Névadónkról

A Budapest Sportaréna 2004. május 28-ától viseli Papp László nevét.

Papp László 1926. március 25-én született Budapesten. Édesapja hegedülni taníttatta, de ökölvívó mérkőzésekre is elvitte, sőt maga is járt ökölvívó edzésre. Édesapja halála után abbahagyta a hegedülést, amelyben nagyon tehetségesnek bizonyult és a labdarúgással kezdett foglalkozni, amely sportágban szintén sikeresen tevékenykedett. Közben a barátaival elmentek egy edzőterembe, hogy megpróbálkozzanak az ökölvívással, de az első edzésen úgy megverték őket, hogy elment a kedvük az ökölvívástól.

A II. Világháború befejezése után a 19 éves Papp László ismét megpróbálkozott a boksszal. Tehetségét nevelő edzője, Fehér István, hamar felismerte, majd Adler Zsigmonddal való találkozása meghatározta későbbi életét. A két ember elválaszthatatlan barát lett és együtt érték el a világraszóló sikereket. Papp első mérkőzéseit külföldön vívta, ahol legtöbbször kiütéssel nyert, majd eljött 1945. október 6-a, amikor a válogatott csepeli Bicsák ellen nem tudott mérkőzni az ellenfele és Papp Lászlót dobták be a Budapesti Vasutas Sport Club vezetői. A mérkőzést Bicsák a második menetben feladta és Papp elindult a világhírnév felé.

Mérkőzésről-mérkőzésre legtöbbször kiütéssel győzött. Időnként, főleg a kezdeteknél becsúszott két döntetlen és 9 vereség is. Papp László körülbelül 300 mérkőzést vívott, melyek nagy részét kiütéssel, vagy feladással illetve döntő fölénnyel nyerte meg.

Papp László életéről és pályafutásáról a www.papplaszlo.hu oldalon talál bővebb információt

 

(Máté Károly, pócsmegyeri lakos ajándéka)

Házirend

A Papp László Budapest Sportaréna (továbbiakban: BudapestArena) üzemeltetője a Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. (továbbiakban: A társaság)
Előadásainkat, rendezvényeinket érvényes belépőjeggyel lehet látogatni. Ez alól kivételt képeznek az ingyenes programok.
A jegyek egyszeri belépésre jogosítanak, amennyiben az esemény szervezője másképp nem rendelkezik. Jegyet nem áll módunkban sem visszaváltani, sem más jegyre cserélni, akár személyesen, akár online történt a vásárlás. Jegyet kizárólag elmaradt rendezvény esetén váltunk vissza a szervező által megjelölt módon, helyen és időben.
A rendezvényeket mindenki saját felelősségére látogathatja.
Vendégeink elfogadják, hogy a BudapestArena teljes területe magánterület (beleértve a parkolóházat, valamint az épület előtti szabad területet (ún. deck) is.
A BudapestArena személyzetének intézkedései a vendégekre nézve kötelező érvényűek.
Felhívjuk figyelmüket, hogy egyes rendezvényeken a produkciók füstgépet, lézert, pirotechnikai eszközöket, valamint a nyugalom megzavarására alkalmas egyéb eszközöket használhatnak, ezekért felelősséget vállalni nem áll módunkban.
Kerekes székes vendégeink részére a BudapestArena akadálymentesen látogatható. Kerekes székes látogatóink az adott rendezvény elsődleges jegyértékesítőjénél igényelhetnek jegyet saját részükre, valamint a kísérőjük részére. A kísérő biztosítása a kerekes székes vendég kötelező feladata. A kerekes székes helyek száma korlátozott, oda csak az oda szóló jegyekkel lehet helyet foglalni.
A ruhatár használata ajánlott. Amennyiben olyan értékes csomaggal érkezik, amelyet nem szívesen hagy a ruhatárban, akkor az információs pultban értékmegőrző szolgáltatás igénybe vehető. A ruhatárak és az értékmegőrző a rendezvény vége után 30 percig tartanak nyitva. A ruhatár díjazás ellenében vehető igénybe. Az el nem vitt tárgyakat talált tárgyként kezeljük.
A BudapestArena területén elhagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget.
A talált tárgyakat a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeljük.
Adott tárgy után érdeklődni munkanapokon 9-17 óra közt lehet a +3614222600-s telefonszámon.
A BudapestArena parkolóházzal rendelkezik, melyben a parkolás díjazás ellenében vehető igénybe.
A parkolóházat mozgásásásában akadályozott személy ingyen használhatja, azzal a feltétellel, hogy a belépéskor az eseményre megállapított díjat ki kell fizetnie, amit távozáskor a parkolóház személyzetétől a mozgássérült igazolványa és bejáratnál fizetéskor kapott nyugta ellenében visszakap.
A parkolóházat mindenki saját felelősségére veheti igénybe.

Felnőtteknek szóló előadásaink látogatását kisiskolás (6 éves) kor alatt nem javasoljuk. A kifejezetten gyermekeknek szóló rendezvényeknél is kérjük, vegyék figyelembe a korosztályi ajánlásokat.
Amennyiben a koncerten résztvevő gyermek viselkedésével vagy hangoskodással zavarja a felnőtt koncertek vendégeit, hostess kollégáink felszólíthatják őt és kísérőjét a terem elhagyására.
A személyzet távozásra szólíthatja fel azt a nézőt, aki beszélgetéssel vagy hangos viselkedéssel az előadást vagy annak élvezetét zavarja. A rendezvények alatt a mobiltelefon és más, a rendezvényt zavaró eszköz használata nem megengedett. Amennyiben a látogató a személyzet felszólítására sem hagy fel a hivatkozott eszközök rendezvény alatti használatával, a biztonsági szolgálat munkatársai felszólíthatják az érintett vendéget a rendezvényterem elhagyására. A ház biztonsági igazgatójának kifejezett kérésére a biztonsági szolgálat munkatársai felszólítás után kivezetik a rendezvényt zavaró személyt, (személyeket) szükség esetén rendőri intézkedést kezdeményeznek.
A BudapestArena egész területén kép – és hangfelvétel készülhet, amelyen bármely látogató feltűnhet, de semmilyen követeléssel nem élhet a Társasággal, a szervezőkkel, a felvétel készítőivel illetve annak jogos felhasználójával szemben.
A rendezvényeken bármilyen eszközzel történő kép- vagy hangrögzítés tilos. (Idetartozik a mobiltelefonokkal készített kép- vagy hangfelvétel is). A jelen szabály be nem tartása szerzői- és szomszédos jogi jogsértés jogkövetkezményeit vonhatja maga után. Amennyiben a látogató a hostess személyzet felszólítására sem hagy fel a hangverseny, előadás, illetve rendezvény alatt a hang-, illetve hang- és képrögzítéssel, a biztonsági szolgálat munkatársai felszólíthatják az érintett vendéget a BudapestArena elhagyására. Láthatóan súlyos alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy a programokat nem látogathatja, érvényes belépőjeggyel sem. A biztonsági szolgálat munkatársai jogosultak az ilyen befolyásoltság alatt lévő látogatókat az épületből való távozásra felszólítani.
Tilos behozni a BudapestArena területére:
(Vakvezető kutya kivételével), állatot, ételt, italt, fegyvert vagy annak látszó tárgyat, illetve egyéb életre, testi épségre, egészségre, közbiztonságra veszélyes tárgyat, vagy anyagot, kerékpárt, rollert, kismotort, görkorcsolyát, gördeszkát.
A BudapestArena egész épülete nemdohányzó. Dohányozni kizárólag az erre a célra kijelölt helyeken lehet.
A vendég köteles a BudapestArena helyiségeit rendeltetésüknek megfelelően használni és a környezetet rendben tartani, továbbá óvni és az előírásoknak megfelelően kezelni az épületben található eszközöket, berendezéseket és magát az épületet.
Rendkívüli esemény (pl.: természeti katasztrófa, tűz, bombariadó, stb.) esetén a látogató köteles pontosan betartani a BudapestArena személyzetének utasításait, valamint az épület kiürítési tervében szereplő előírások szerint viselkedni.
A fentiek a Házirend szabályai. Az a látogató, aki a jelen házirendet megsérti, figyelmeztetés után meghatározott időre vagy véglegesen kitiltható az épületből és ellene hatósági eljárás is indítható. A házirend megszegéséből fakadó károkért a házirendet megszegő, vagy a házirendet megszegő személyért felelős személy felel. Amennyiben a házirend megszegése egyben jogszabálysértést is jelent, a házirendet megszegő, vagy a házirendet megszegő személyért felelős személy viseli a jogszabályi felelősséget és őt terhelik az esetleges jogszabályi szankciók.

A házirend betartása közös érdekünk, ehhez kérjük tisztelt vendégeink segítségét. Kedves vendégeink együttműködésüket előre is köszönjük, és egyben örömmel várjuk Önöket rendezvényeinkre!

Adatvédelmi tájékoztatók

2018. 05.23

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

a „Aréna Center ” jegyértékesítési mobil-alkalmazás szolgáltatáshoz

kapcsolódó adatkezeléséről

 

 

 

BEVEZETŐ:

A Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság

 

székhelye: 1062 Budapest, Váci út 1-3. sz.

cégjegyzékszáma: 01-09-868744

Telefonszám:          06/1/422/2600; e-mail cím: adat@budapestarena.hu;

 

mint adatkezelő /a továbbiakban: „Adatkezelő” vagy „Társaság”/

 

az alábbi Tájékoztatóban foglalja össze a Társaság által az. 1. pontban megjelölt tevékenységének /a továbbiakban: „Tevékenység”/ gyakorlása során megismert, természetes személyek személyes adatainak minősülő adatok kezelésére vonatkozó alapvető információkat.

 

A Társaság a Tevékenysége során kiemelt hangsúlyt helyez az adatvédelmi előírások betartására, bizalmasan kezeli a személyes adatokat, és megtesz minden olyan technikai- és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságos és jogszerű kezelését garantálja.

 

A „Aréna Center” jegyértékesítési mobil-alkalmazást 16 éven aluli személyek nem vehetik igénybe.

 

A Tájékoztató célja:

a személyes adatok alapján azonosított vagy azonosítható személyek /a továbbiakban: „Érintettek”/ teljeskörű tájékoztatást kapjanak adataiknak a Társaság által a Tevékenységgel összefüggésben végzett kezeléséről, így különösen, de nem kizárólagosan:

 • a kezelt adatok köréről, az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, időtartamáról,
 • az adatok kezelésébe, illetve feldolgozásába esetlegesen bevont harmadik személyekről, valamint
 • az Érintettek jogairól és jogérvényesítési lehetőségeiről.

 

Az adatkezelésre vonatkozó alapvető szabályok:    

 • (i) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról      szóló 2011. évi CXII. tv. /továbbiakban: „Info tv.”/,
 • (ii) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló - az Európai Parlament és a Tanács (EU) által elfogadott 2016/679 Rendelet („GDPR”)

 

A Tájékoztató módosítása:

a Társaság fenntartja arra vonatkozó jogát, hogy a Tájékoztató tartalmát egyoldalúan módosítsa, különösen abban az esetben, ha az adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályok változása, vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által - a jogszerű adatkezelési gyakorlat elősegítése érdekében - kiadott Ajánlásokban rögzítésre kerülő útmutatások, vagy a Társaságnak az adatvédelemmel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatai azt indokolják. A Tájékoztató módosítása esetén, a Társaság kellő időben gondoskodik arról, hogy a változásokról előre értesítse az Érintetteket.

 1.       A Társaság által végzett Tevékenység, melyhez az adatkezelés kapcsolódik:

mobil-alkalmazással igénybe vehető „Aréna jegyvásárlás és parkolás, valamint catering” szolgáltatás nyújtása a 1143 Budapest, Stefánia út 2. sz. alatt lévő Papp László Budapest Sportarénában és parkoló létesítmény területén /a továbbiakban: „Aréna”/

 2.       Az adatkezelési műveletek:               

 

adatok rögzítése, rendszerezése, tárolása, lekérdezése, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés

 3.    Az adatkezelés céljai:             

3.1. Elektronikus jegy generálása és biztonságos jegytárolás:         

Alapesetben az Aréna center applikáció üzemeltetése során a Társaság mint az Aréna üzemeltetője a jegyet vásárló által  - mind a jegyértékesítő felé, mind pedig az applikációban - megadott adataitpárosítja, ezzelbiztosítva egy, az applikációban szereplő, le nem másolható elektronikus jegy legenerálását.

 

3.2. Parkolási szolgáltatás:

A Társaság az applikáción keresztül biztosítja azt, hogy a felhasználó előzetesen tudjon parkolójegyet venni, ezzel a beparkolás idejét csökkentheti

 

3.3. Catering szolgáltatás:

Ezen funkció alkalmazásával a vendégek előrendelhetnek étel-ital szolgáltatást, amely alapján szintén a várakozási idő csökkenthető.

 4.       Az adatkezelés jogalapja:

 

Az Érintett hozzájárulása:

A hozzájárulás – az applikációból történő kiregisztrálással, a regisztrálással azonos egyszerű módon - bármikor visszavonható. A hozzájárulás visszavonása nem érinti az Érintett hozzájárulásán alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

 

Tiltakozáshoz való jog:

a személyes adatok fentiek szerinti kezelése nem kapcsolódik közvetlen üzletszerzéshez, s az Érintett bármikor jogosult arra, hogy adatai kezelése ellen tiltakozzon a Tájékoztató 10.4. pontjában írtak szerint.

 

Érintett egyeztetési joga:

az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel kapcsolatosan a Társaság részéről szükséges beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

 

 5.       A kezelt adatok köre, forrása:

 

Adatok köre:                                                                Adatok forrása:

 

Kötelező: e-mail címe, (ez a regisztrációhoz nélkülözhetetlen)

Nem kötelező: az Érintett: vezetékneve, keresztneve, születési dátuma, neme, lakcíme, számlázási címe, kézbesítési címe

telefonszáma, az általa használt gépjármű hatósági jelzése (rendszám)

Az email címet Érintett adja meg az applikációba történő regisztrációja során, a nem kötelező adatokat a regisztráció után adhatja meg.

Az Érintett köteles-e személyes adatokat megadni?                                nem      

 

Az Adatszolgáltatás elmaradásával járó következmény:  az Arena Center mobilalkalmazásban történő regisztráció a kötelező személyes adat (e-mail cím) megadása hiányában nem vehető igénybe; sikeres regisztráció biztosítja az érintett által bármely hivatalos jegyértékesítőnél vásárolt  jegy  elektronikus formában történő létrehozását, legenerálását és annak biztonságos tárolását (elektronikus jegy rendszerben történő fogadása a bemutatás és/vagy kinyomtatás érdekében) , az opcionális adatszolgáltatás a parkolás és catering szolgáltatás biztosításához szükségesek, adatszolgáltatás hiányában (opcionális adatok) e szolgáltatások nem vehetőek igénybe

 6.       Az adatok tárolásának helye, időtartama:

 

Helye:                                                              Időtartama:

 

MS Windows és MS SQL szerver (telepítés helye: 1143 Budapest, Stefánia út 2., Aréna szerverterem)  

Maximum 2025. december 31.napjáig

 7.       A Társaság által igénybe vett adatfeldolgozó:

 1. Cégnév: EclectiqMinds Zrt.

            Székhelye: 1117 Budapest, Alíz u. 1.

            Képviselője: Inotay Balázs, vezérigazgató                     

Telefonszám:     +36 20 938 1002                     

E-mail cím: balazs@eclectiqminds.com

    

 Az adattovábbítás jogalapja: szerződéses kötelezettség teljesítése (applikáció üzemeltetés) tekintetében kötött adatfeldolgozási szerződés.

 

Az adatfeldolgozó feladatai:

 Ügyfél által megadott e-mail címek kezelése, indokok/célok az alkalmazás használat egyediségének biztosítása, regisztráció és autentikáció, ügyfél által megvásárolt jegyek alkalmazásba juttatása.

 1. Cégnév: Magna Catering Kft.

            Székhelye: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5. 1. em. 1

            Képviselője: Nell Béla 

Telefonszám:     +36 30 331 2932                      

E-mail cím: nell.bela@magnacatering.hu

    

 Az adattovábbítás jogalapja: Az épületben működő catering szolgáltatási szerződés teljesítése érdekében az ahhoz kapcsolódó adatfeldolgozói szerződés alapján.

 

Az adatfeldolgozó feladatai:                

 Az applikációban megrendelt catering csomag beazonosításához, megrendelő számára történő átadásához, illetve a kifizetett szolgáltatás ellenértékéről történő számla kiállításához szükséges adatokat kezeli.

 8.              Adatbiztonsági intézkedések:        

a Társaság belső szabályozással (adat- és titokvédelemi, információbiztonsági, hozzáférési jogosultságokra vonatkozó szabályok meghatározásával), a kor műszaki színvonalának megfelelő IT rendszer működtetésével, szervezési és oktatási intézkedésekkel gondoskodik a megfelelő adatvédelemről.

A Társaság az adatkezeléshez alkalmazott számítástechnikai eszközöket akként választja meg és úgy üzemelteti, hogy a kezelt adatok vonatkozásában mindenkor biztosított legyen az Érintettek számára:

a)       a hozzáférés (rendelkezésre állás),

b)      a hitelesség,

c)       az adatok változatlansága (integritása)

d)      a jogosulatlan hozzáférés elleni védelem (az adatok bizalmassága).

 

A Társaság az adatkezelés során biztosítja továbbá az informatikai rendszer:

 • zártságát (a lehetséges adatkezelési veszélyforrások figyelembe vételével),
 • védelme teljeskörűségét (az informatikai rendszer minden elemére kiterjed a védelem),
 • védelem folytonosságát (időben folyamatosan megvalósul a védelem),
 • a lehetséges kockázatokkal arányos voltát.

 

A Társaság informatikai rendszere és hálózata magas szinten védett a számítógépes betörések ellen.

 

A Társaság köteles megfelelő intézkedéseket tenni az Érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az Érintettnek a Tájékoztató 3. pontjában hivatkozott egyeztetési jogának biztosítását is.

 

 9.       Kik ismerhetik meg az adatokat?

A Társaság biztosítja, hogy belső szervezetében kizárólag a szükséges számú személy és csak feladata elvégzéséhez szükséges mértékben férjenek hozzá adataihoz; valamint a Társaság biztosítja, hogy az Érintettek személyes adatait mindenkor megóvja illetéktelen személy tudomására jutásától. Jogszabályban rögzített felhatalmazás alapján bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, és arra feljogosított egyéb hatóság megkereshetik a Társaságot az adatkezeléssel kapcsolatosan, adatok átadása, iratok rendelkezésre bocsátása végett. A Társaság a bíróságok, hatóságok részére minden esetben csak olyan adatokat és csak olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges.

 10.   Az ÉRINTETTEK JOGAI, ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI:

 

 

10.1. AZ ÉRINTETT KÉRELMEZHETI a Társaságnál:

 

 • tájékoztatását:                   a személyes adatai kezeléséről;

 

 • hozzáférést:                     a rá vonatkozó személyes adatokhoz - mely esetben a Társaság tájékoztatást ad arról, hogy az Érintettre vonatkozóan kezel-e személyes adatot, s ha igen, mi annak pontos célja, jogalapja, a kezelt adatok köre, és az adatkezelésre vonatkozó /jelen Tájékoztatóban rögzített/ főbb szabályai, s a Társaság az Érintett kérelmére rendelkezésére bocsátja a kezelt személyes adatok másolatát; 

 

 • adatai helyesbítését:           a rá vonatkozó pontatlan személyes adat helyesbítését, a hiányos

adatai kiegészítését;

 

 • adatai törlését:                   részletezése a 11. pontban!

 

 • adatai kezelésének

     korlátozását:                      a Társaság az Érintett kérésére korlátozza az adatkezelést, ha az

alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 a)       ha az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, mely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;b)    ha az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

 

c)    ha a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;

 

d)    ha az Érintett tiltakozott a jogos érdekre történő hivatkozáson alapuló adatkezelés ellen, mely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek -e az Érinett jogos indokaival szemben.

 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

A Társaság előzetesen tájékoztatja az Érintettet az adatkezelés

korlátozásának feloldásáról.

 

 • adatvédelmi incidens esetén: a Társaság az Érintett kérelmére tájékoztatást ad az adatvédelmi incidens:

-           körülményeiről,

-          hatásairól és

-          az elhárítására megtett intézkedésekről.

 • ha adattovábbítás történik:   a Társaság az Érintett kérelmére tájékoztatást ad annak jogalapjáról és címzettjéről.

 

10.2. ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ VALÓ JOG:

 

Az Érintett számára biztosítani kell:       az adathordozhatósághoz való jogának a GDPR

rendelkezéseinek megfelelő gyakorlását, mely alapján az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, a Társaság által kezelt adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 

10.3. HOZZÁJÁRULÁS VISSZAVONÁSA:

az Érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén, az Érintett a hozzájárulást bármely időpontban visszavonhatja.

 

10.4. TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG:            az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Társaság vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen.

Tiltakozás esetén a Társaság a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

10.5. ELJÁRÁSI REND:                            a Társaság lekésőbb az Érintett kérelmének beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet a (GDPR 15 – 22. cikk szerinti) kérelme alapján foganatosított intézkedéseiről, mely határidő szükség esetén /a kérelem összetettségét és a kérelmek számát figyelembe véve (a GDPR 12. cikk (3) bek. alapján) két hónappal meghosszabbítható.

A határidő meghosszabbításáról a Társaság az egy hónapos határidőn belül köteles értesíteni az Érintettet a meghosszabbítás okának megjelölésével.

 

10.6.          ADATOK TÖRLÉSE: a Társaság indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni a személyes adatot, ha:

 • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

 

 • ha érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

 

 • érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
 • a személyes adatokat jogellenesen kezelték,

 

 • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell,

 

 • a személyes adatok gyűjtésére a 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

 

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, haaz adatkezelés szükséges:

-       a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából,

-       személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából,

-       a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján,

-       jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 11.        JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK:

 

12.1. PANASZ ELŐTERJESZTÉSE:               javasoljuk, hogy hatósági vagy bírósági eljárás  kezdeményezése előtt, az Érintett éljen a Társasághoz előterjeszthető kérelem, panasz, tiltakozás (és mind ezekkel kapcsolatos egyeztetés) lehetőségével.

A Társaság ezen célból rendelkezésre álló telefonszáma, e-mail címe és postacíme /a Tájékoztató Bevezető Részében írtaknak megfelelően/:

 

E-mail cím:     adat@budapestarena.hu;

 

Telefonszám:   061-422-26-00

 Postacím: Budapesti Sportcsarnok  Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság

Szloboda Gyula ügyvezető

1143 Budapest, Stefánia út 2. 

 

12.2. HATÓSÁGI ELJÁRÁS KEZDEMÉNYEZÉSE:           az Érintett adatvédelmi hatósági eljárást kezdeményezhet, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a Társaság megsértette az Érintett személyes adatainak kezelésére vonatkozó kötelezettségeit.

Az illetékes hatóság:

 

    Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

 

címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., telefonszáma:                    +36 (1) 391-1400,

elektronikus levelezési címe: ugyfelszolgalat@naih.hu,

honlapjának címe:               http://naih.hu

 

12.3. BÍRÓSÁGI ELJÁRÁS

KEZDEMÉNYEZÉSE:                        amennyiben az Érintett nem ért egyet a Társaságnak az Érintett kérelmével vagy tiltakozásával kapcsolatos döntésével, vagy a Társaság a rá vonatkozó kötelező válaszadási határidőt mulasztja el, az Érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított - 30 napon belül bírósághoz fordulhat. A pert az Érintett – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja.

Amennyiben a jelen Tájékoztatóval kapcsolatosan bármilyen kérdése, észrevétele van, kérjük, jelezze a 12.1. pontban megjelölt telefonszámon, vagy e-mail címen, vagy írásban a Társaság postai címére küldött levélben.

 

 

KÖZLEMÉNY 2017. 05.19.

bővebb információ

ANNOUNCEMENT

read more

2017.05.19.

Kedves leendő és visszatérő Vendégeink!

 

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy egyre több rendezvényen, egyre nagyobb érdeklődés övezi az Arénában megrendezésre kerülő eseményeket, és ezáltal évről évre több embert láthatunk vendégül a házban.

 

Sajnos azonban egyre több eseményen fordul elő, hogy kedves vendégeink közül néhányan bár jóhiszeműen, de olyan jeggyel érkeznek, ami érvénytelen. Ennek legjellemzőbb oka, hogy nem hivatalos jegyértékesítő társaságok vagy rosszindulatú magánszemélyek az internet névtelensége mögé bújva próbálnak anyagi hasznot húzni érvénytelen vagy többszörösen értékesített jegyekből. Módszerük nagyon egyszerű, vásárolnak egy jegyet, amit online jegyértékesítő oldalon, aukciós oldalon, vagy közösségi média oldalon értékesítenek, sokszor több embernek is, akár a hivatalos jegyforgalmazóénál jóval magasabb áron. Természetesen addig semmi probléma a másodlagos jegypiaccal, amíg egy jegy egy vásárlóhoz kerül, de sajnos többször tapasztaltuk már, hogy egy-egy pdf formátumú jegy többször is értékesítésre került. Abban a pillanatban, hogy egy jegy adott vonalkódjával belépett valaki a házba, az azonos jeggyel érkező gyanútlan vásárló már nem fog tudni belépni adott eseményre. Az elmúlt időszakban további jellemző problémaként tapasztaltuk, hogy nem hivatalos jegyértékesítő társaságtól vásárolt jegy jelentősen drágább, mint az esemény hivatalos jegyértékesítője által forgalmazott azonos kategóriájú jegy.

 

Mindezen tapasztalatok alapján ismételten felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét arra, hogy az online jegyvásárlás során körültekintően járjanak el. Jellemzően az adott esemény szervezője reklámaiban vagy különböző marketing anyagain feltünteti, hogy ki vagy kik az esemény hivatalos jegyértékesítői, de természetesen a www.budapestarena.hu oldalon a megrendezésre kerülő eseményeink a programajánló menüpont alatt megtalálhatóak, ahol megjelölésre kerül, hogy mely jegyértékesítő a rendezvény hivatalos partnere.

 

Minden más weboldalon vagy más forrásból származó jegy esetében nem garantált a jegy eredetisége és érvényessége.

 

Üdvözlettel:

 

Papp László Budapest Sportaréna csapata

 

2016.03.23.

Tisztelt Vendégeink!

 

A tavaly novemberi párizsi eseményeket követően több terrorakció történt a világban, legutóbb 2016. március 22-én újra Európában, ezúttal Brüsszelben történtek robbantásos terrormerényletek, melyek során sokan meghaltak illetve megsebesültek.

 Az áldozatok hozzátartozóinak gyászában osztozunk, a fizikai és lelki sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánunk.

 

Magyarország kormánya a párizsi támadásokat követően azonnal emelt szintű terrorfenyegetettség készültséget rendelt el az állampolgárok és az országunkban tartózkodó turisták fokozott védelme érdekében. A Papp László Budapest Sportarénát üzemeltető Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. vezetése is megemelte azonnal az Aréna biztonsági védelmét, melyet azóta is – visszavonásig - folyamatosan fenntartunk korábbi, 2015.november 14-ei Közleményünk szerint.

Intézkedéseinket – visszajelzéseik alapján – Önök döntően pozitívan fogadták, tapasztalataikat sok esetben megosztották velünk, melyeket külön köszönünk és felhasználtunk!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy továbbra is a megszokottnál korábban érkezzenekrendezvényeinkre, kézitáskánál nagyobb poggyászt lehetőleg ne hozzanak magukkal.

A ruházat-és csomagátvizsgálások nagy látogatószámú eseményeinken még a főbejárat előtti területen kordonokkal és sátrakkal kijelölt bejáratoknál történnek a jövőben is, egyéb esetben közvetlenül a főbejáratnál belépéskor. A gépjárművek és csomagterük ellenőrzése az Aréna területére behajtáskor eseménynapon kötelezően, a parkolóházunkba behajtáskor véletlenszerűen történik.

Rendezvényeink ideje alatt a beléptetést követően biztonsági személyzetünk folyamatosan ellenőrzi a lelátók alatti területeket, folyosókat, mellékhelyiségeket valamint a tetőszerkezetet.

Tudjuk, hogy a beléptetési szigorítások az Önök számára kellemetlenséggel járhat, de az mindannyiunk biztonsága érdekében, prevenciós célból történik.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük és kívánunk Önöknek nagyon kellemes szórakozást eseményeinken! Továbbra is szívesen vesszük észrevételeiket!

 

 

 

2015.11.14

Tisztelt Vendégeink!

Mint mindannyian értesülhettünk róla, 2015. november 13-án az esti órákban Párizs több helyszínén is szervezett terrortámadás történt jellemzően nagy látogatottságú rendezvényeken.

 

Az áldozatok hozzátartozóinak gyászában osztozunk, a fizikai és lelki sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánunk.

 

Magyarország B szintű terrorfenyegetettség készültségi fokozatot rendelt el az állampolgárok és az országunkban tartózkodó turisták fokozott védelme érdekében. Ennek megfelelően – és annak megfelelve – a Papp László Budapest Sportarénát üzemeltető Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft. vezetése is megemelte – visszavonásig – az Aréna biztonsági védelmét.

 

Ebből kedves látogatóink annyit fognak érzékelni, hogy az Arénába történő belépéskor szigorodik az ellenőrzés, csomag-és ruházat átvizsgálás is történhet. Kérjük Önöket, hogy az elkövetkező rendezvényeinkre az eddig megszokottnál korábban érkezzenek, és ne hozzanak magukkal nagyméretű táskákat, csomagokat. Továbbra is tilos behozni az Arénába flakonos italokat, fémtárgyakat, szúró és vágóeszközöket. Az intézkedés lassítani fogja a beléptetést, ezért türelmüket kérjük, de mindannyiunk érdeke a kockázatok lehetőség szerinti csökkentése. Hasonló ellenőrzésre kell felkészülniük az Aréna Parkolóházába történő behajtáskor, ahol csomagtér ellenőrzés is lehet.

Koncertjeinken nem megszokott, de egy ideig rendőrségi jelenlét is várható rendezvényeinken, mely szintén a prevenció – így mindannyiunk - érdekében történik.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük és a történtek ellenére kívánunk Önöknek nagyon kellemes szórakozást eseményeinken!


2016.03.23.

Dear Arena visitors,

As we are sure you will be aware, the terrorist attacks that took place in Paris last November have  unfortunately been subsequently followed by a number of  incidents throughout the world, the most recent occuring in Brussels, where dozens of people died and many more were injured.

We would like to offer our sincerest sympathies to the friends and families of victims involved in all the attacks, and wish those physically injured and mentally affected the fastest possible recovery.

After the attacks in Paris, the authorities in Hungary ordered that the terror threat level in the country be raised to level ‘B’, to ensure the protection of Hungarian citizens and foreign tourists. To comply with this order, the management of Budapest Sportcsarnok Üteneltető Kft, which runs the Papp László Budapest SportsArena, announced on 14, November, 2015 that they would increase the Arena’s security protection levelsuntil further notice.

Based on feedback we’ve received from our visitors, it appears that the Arena’s measures are being deemed appropriate by those visiting. Thank you for sharing your experiences with us, they have helped us to fine-tune our security procedures.

May we kindly remind you of some of the additional security measures in place:

You are asked to continue to arrive earlier than usual for performances, and do not bring any large bags or backpacks.

For larger events, please expect security checks and bag searches on the approaches to the Arena; in the case of smaller events these checks will take place at the entrances to the Arena themselves. All vehicles entering the Arena will be searched, and the Arena also reserves the right to search any vehicle using the Arena’s parking lot.

During performances, our security team will patrol and check areas throughout the Arena.

We do realize that these measures may cause inconvenience, but we are sure that you will understand that they are in place for your own personal safety and protection, and of course your security is our uppermost concern.

Thank you for your cooperation and we look forward to welcoming you to the Arena soon. Please feel free to continue sharing your experiences and feedback with us[o1] .


 [o1]Adrienn, possibly change this as follows: ’...feedback with us, on our Facebook page (mention other places people can put feedback on?)’

 

2015.11.14

Dear Visitors!

 

Most probably all of you are familiar with the fact, that a terror attack took place in Paris on the 13th of November, 2015, during the evening, generally in crowded places.

 

We share the victims’ families’ and friends’ grief and wish the fastest recovery possible for the physically and mentally injured.

 

In favor of the intensified protection of Hungarian citizens and tourists currently staying in the country, Hungary has ordered the ’B’ level terror threat.

According to this – and complying with it – the Budapest Sportcsarnok Üteneltető Kft’s. -operating Papp László Budapest SportsArena- management has raised the Arena’s security protection – until revocation.

 

What You, dear visitors will experience from the raised security protection is a more serious control at the entrance, and a possible bag and clothes scanning.

We would like to kindly ask you to arrive earlier than usually, and not to bring any large bags and packs.

It is still strictly prohibited to bring bottles, any metal objects, sharp, piercing, or cutting tools.

The order will most probably cause delays during the admission, so we kindly ask you to be patient and understand that reducing the risks is in everyone’s best interest. Please be prepared for a similar control when entering the parking lot, where the content your trunk might also be checked.

In favor of prevention and of everyone’s security, – although it was not common in the past - police officers may be present during our events.

 

Let us thank you in advance for your understandig and cooperation. We hope you will have a great time in our venue despite of the recent events in France.

 

 

Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft.’s Team

Figyelmeztetés

Kedves leendő és visszatérő Vendégeink!

 

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy egyre több rendezvényen, egyre nagyobb érdeklődés övezi az Arénában megrendezésre kerülő eseményeket, és ezáltal évről évre több embert láthatunk vendégül a házban.

 

Sajnos azonban egyre több eseményen fordul elő, hogy kedves vendégeink közül néhányan bár jóhiszeműen, de olyan jeggyel érkeznek, ami érvénytelen. Ennek legjellemzőbb oka, hogy nem hivatalos jegyértékesítő társaságok vagy rosszindulatú magánszemélyek az internet névtelensége mögé bújva próbálnak anyagi hasznot húzni érvénytelen vagy többszörösen értékesített jegyekből. Módszerük nagyon egyszerű, vásárolnak egy jegyet, amit online jegyértékesítő oldalon, aukciós oldalon, vagy közösségi média oldalon értékesítenek, sokszor több embernek is, akár a hivatalos jegyforgalmazóénál jóval magasabb áron. Természetesen addig semmi probléma a másodlagos jegypiaccal, amíg egy jegy egy vásárlóhoz kerül, de sajnos többször tapasztaltuk már, hogy egy-egy pdf formátumú jegy többször is értékesítésre került. Abban a pillanatban, hogy egy jegy adott vonalkódjával belépett valaki a házba, az azonos jeggyel érkező gyanútlan vásárló már nem fog tudni belépni adott eseményre. Az elmúlt időszakban további jellemző problémaként tapasztaltuk, hogy nem hivatalos jegyértékesítő társaságtól vásárolt jegy jelentősen drágább, mint az esemény hivatalos jegyértékesítője által forgalmazott azonos kategóriájú jegy.

 

Mindezen tapasztalatok alapján ismételten felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét arra, hogy az online jegyvásárlás során körültekintően járjanak el. Jellemzően az adott esemény szervezője reklámaiban vagy különböző marketing anyagain feltünteti, hogy ki vagy kik az esemény hivatalos jegyértékesítői, de természetesen a www.budapestarena.hu oldalon a megrendezésre kerülő eseményeink a programajánló menüpont alatt megtalálhatóak, ahol megjelölésre kerül, hogy mely jegyértékesítő a rendezvény hivatalos partnere.

 

Minden más weboldalon vagy más forrásból származó jegy esetében nem garantált a jegy eredetisége és érvényessége.

 

Üdvözlettel:

 

Papp László Budapest Sportaréna csapata

 

Kedves Vendégeink!

 

Ahogy korábban már többször jeleztük facebook oldalunkon, és honlapunkon a Papp László Budapest Sportaréna a vendégek biztonsága érdekében 2015 novemberétől szigorított beléptetést vezetett be, amelyek a főbejárat előtti területen ruházat- és csomagátvizsgálást is magukban foglalnak. A nagyobb méretű táskák, illetve Házirendünkben megjelölt tiltott tárgyakat az épületen kívüli csomagmegőrzőben kell elhelyezni.

 

Az átvizsgálásokat a jövőben tovább kívánjuk szigorítani, így egyes esetekben kézi szkenner alkalmazására is számítani lehet, illetve a metró vagy a parkolóház felől érkező vendégek csomagjait biztonsági személyzetünk már a főbejárattól távolabb eső területeken is ellenőrizhetik. A hatóságokkal egyeztetve, az Aréna biztonsági személyzetének munkáját a környéken civil ruhás rendőrök és polgárőrök is segítik. Természetesen biztonsági személyzetünk a koncert teljes időtartama alatt, és azt követően is járőrözik az Aréna épületén belül, a parkolóházban, illetve az épület előtti területen.

 

Örömmel tapasztaltuk, hogy a már korábban is bevezetett intézkedéseket vendégeink pozitívan fogadták, így kérjük Önöket, hogy új intézkedéseinket is tartsák tiszteletben, illetve segítsék a kollégák munkáját, hiszen biztonságunk közös érdekünk. Tekintettel arra, hogy az átvizsgálások plusz időigénnyel járnak, ismét jelezzük, hogy eseményeinkre időben érkezzenek, illetve számoljanak a környéken megnövekvő forgalomra, mind a tömegközlekedési eszközökön, mind pedig az autós forgalomban.

 

Együttműködésüket köszönjük, rendezvényeinkhez jó szórakozást kívánunk.

 

Üdvözlettel,

BudapestAréna